Tran Trieu Quan werd geboren op 26 maart 1952 in Vietnam. Tran begon met Taekwon-Do op twaalfjarige leeftijd. Toen hij 17 jaar was behaalde hij zijn zwarte band onder zijn trainer Kim Bong Sik. In het jaar 1970 emigreerde hij naar Canada en ging hij werktuigbouwkunde studeren. Hij studeerde daar aan de Laval Universiteit. Zelf heeft hij in het oosten van Canada de eerste Taekwon-Do scholen opgericht.

Naast de uitgebreide Taekwon-Do activiteiten van deze grootmeester was hij ook leidinggevende van een Canadees bedrijf. Dit bedrijf heet Norbati Consultants Tran & Associates en is gespecialiseerd in het bouwen van gebouwen en het maken van ontwerpen in de bouwkundesector.

Op 1 juli 1990 werd hij in Vietnam gepromoveerd tot de 7de dan. Vier jaar later werd hij in Vietnam gevangen genomen nadat hij had bemiddeld bij de verkoop van katoen ter waarde van 1 miljoen dollar aan een Vietnamees staatsbedrijf en de verkoop uiteindelijk niet door ging. Pas na drie jaar werd hij uiteindelijk vrij gelaten.

Op 3 december 2000 werd hij gepromoveerd tot 8ste dan. Drie jaar later werd hij benoemd tot voorzitter van één van de drie ITF organisaties. In december 2008 behaalde hij de 9de dan.

2010 – Tran ging voor zaken naar Haïti. Hij wilde daar de bouwnormen verbeteren om zo vulkaanuitbarstingen en aardbevingen te verminderen. Tran Trieu Quan maakte de aardbevingen in Haïti zelf mee en uiteindelijk op 12 februari wordt zijn dood bevestigd nadat er overblijfselen van deze Taekwon-Do grootmeester gevonden werden.

Tran Trieu Quan was een Vietnamese-Canadese grootmeester in Taekwon-Do en een professionele ingenieur. Tran hield de rang 9de dan. Tran Trieu Quan (26 maart 1952-12 januari 2010)