Tony Sewell werd geboren in het jaar 1960. De Wereldkampioen wordt door vele Martial Arts beoefenaars beschouwd als de grootste toernooi vechter die ze ooit gezien hebben. Op acht jarige leeftijd begon hij bij zijn oom karate te beoefenen. Maar daar stopte hij al snel mee want de hele tijd naar Birmingham reizen werd hem te veel op zo’n jonge leeftijd.

Op 16 jarige leeftijd begon hij met Taekwon-Do te beoefenen, dit is hij gaan doen nadat hij gekeken had bij zijn broers Howard en Michael of dit dan wel de sport voor hem was. En ja dat is het geworden want op vele toernooien heeft hij het laten zien.

Tony Sewell zijn carrière begon niet lekker want hij kreeg al gelijk te maken met sterke concurrentie. De wereld kampioen ITF en WTF Henk Meijer was veel beroemder en bekender en niemand wist nog niet wie Tony was.

Totdat Tony op het Europees kampioenschap in de halve finale diezelfde Henk Meijer tegenkwam en tegen hem moest vechten. Na een geweldig gevecht versloeg hij de zwaargewicht. Later won hij daar ook de finale en kreeg hij gelijk naambekendheid. In 1981 werd hij voor het eerst Wereldkampioen.

Hij traint nog elke dag, en heeft nog steeds veel te bieden in Taekwon-Do. Naast het feit dat hij een fulltime instructeur is, is hij ook vicevoorzitter van Globale Taekwondo Internationaal en is hij een Regionale Coördinator.

Internet:
http://www.tonysewell.co.uk/

Belangrijke prestaties:
3x Wereldkampioen (TI)
Kampioen van Engenland