De elleboog en de vingertoppen zijn de meest gebruikte “wapens” om mee aan te vallen in het geval van steektechnieken in het Taekwon-do. Steektechnieken worden voornamelijk frontaal uitgevoerd, alhoewel zijwaartse variaties ook mogelijk zijn. Hieronder staan de voornaamste steektechnieken zoals beschreven in de Encyclopedia of Taekwon-Do.

Deze technieken vereisen naast veel technische training ook veel fysieke training van de aanvallende lichaamsdelen, om ze te harden en zo geschikt te maken als aanvallend gereedschap.

Neerwaartse steek (Naeryo Tulgi)
De platte vingertop en de rechte elleboog zijn de meest gebruikte middelen voor deze techniek.

Platte vingertop: Het principe van de neerwaartse steek is vergelijkbaar met deze techniek, alleen de doelen zijn anders. Een tegengestelde steek is normaal in het geval van een lopende, achtervoet of L-stand.

Rechte elleboog: Deze techniek wordt hoofdzakelijk uitgevoerd vanuit een achtervoet, gesloten X- of L-stand, maar in enkele gevallen ook vanuit lopende, paralelle of verticale stand.

Neerwaartse steek (Naeryo Tulgi)

Zijwaartse steek (Yop Tulgi)
Als de steek wordt uitgevoerd naar de flank wordt het een zijwaartse slag genoemd. Hoewel de platte vingertop en de zijkant van de elleboog een hoofdrol spelen in deze techniek, worden de voorvinger en de dubbelzijdige elleboog ook regelmatig gebruikt.

Voorvinger: Deze wordt hoofdzakelijk uitgevoerd vanuit een zittende of X-positie, maar in enkele gevallen ook vanuit een gesloten of paralelle stand of vanuit een positie op één been.

Platte vingertop: Deze wordt hoofdzakelijk uitgevoerd vanuit een zittende of paralelle positie, maar in enkele gevallen wordt ook een gesloten, diagonale of X-positie gebruikt.

Zijwaartse steek (Yop Tulgi)

Zijwaarts frontale steek (Yobap Tulgi)
Deze techniek wordt gebruikt voor een aanval op een tegenstander naderend vanaf de frontale zijkant.

Zijwaarts frontale steek (Yobap Tulgi)

Horizontale steek (Soopyong Tulgi)
Deze techniek kan worden uitgevoerd met een enkel of een dubbele elleboog. Hou in beide gevallen de ellebogen horizontaal met de schouder en de rugvuist omhoog gericht op het moment van impact.

Dubbele elleboog (sang palkup): Deze wordt gebruikt voor een aanval op twee tegenstanders tegelijkertijd en wordt hoofdzakelijk uitgevoerd vanuit een gesloten, paralelle, lopende of X-stand, maar in enkele gevallen vanuit een zittende stand of een stand op één been.

Enkele elleboog (wae palkup): Deze techniek kan vanuit vrijwel elke positie worden uitgevoerd en de kracht van de elleboog slag kan versterkt worden door de hulp van de andere hand.

Horizontale steek (Soopyong Tulgi)