Snijslagen zijn technieken voor de vergevorderde Taekwon-do beoefenaar. Ze lijken heel erg op de slagtechnieken, maar er zijn subtiele verschillen beschreven in de Encyclopedia of Taekwon-do. De vingertoppen zijn als enige lichaamsdeel geschikt om deze technieken mee uit te voeren.

De snijslagen zijn onderverdeeld in frontale- en zijwaartse vingertopslagen. De eerstgenoemde wordt bovendien verder onderverdeeld in inwaartse- en uitwaartse technieken.

Vingertopslagen zijn met name effectief op de zachtere, kwetsbare delen van het lichaam zoals keel, neek en ogen.

Buitenwaartse snijslag (Bakuro Ghutgi)
Als het aanvalswapen het doelwit raakt op een van binnen naar buiten lopend traject, dan is er sprake van een buitenwaartse vingertopslag. Deze techniek kan worden uitgevoerd vanuit bijna alle standen maar wordt vooral uitgevoerd vanuit een loopstand, achtervoetstand en L-stand.

Buitenwaartse snijslag (Bakuro Ghutgi)

Inwaartse snijslag (Anuro Ghutgi)
Als het aanvalswapen het doelwit inwaarts raakt, is er sprake van een inwaartse vingertopslag. Deze techniek kan worden uitgevoerd vanuit alle standen maar wordt voornamelijk uitgevoerd vanuit de loopstand, L-stand en X-stand.

Inwaartse snijslag (Anuro Ghutgi)

Zijwaartse snijslag (Yop Ghutgi)
Als het lichaam schuin of zijwaarts van het doelwit komt te staan op het moment van impact, wordt het een zijwaartse snijslag genoemd.

Zijwaartse snijslag (Yop Ghutgi)