Dit patroon is vernoemd naar één van de beroemdste Koreaanse Koningen: Se-Jong. Hij vond het Koreaanse alfabet uit in 1443, en was tevens een befaamd meteoroloog. Het diagram weerspiegelt de Koning, de 24 bewegingen alle letters van het Koreaanse alfabet.

Betekenis: Koning
Aantal bewegingen: 24
Graduatie: 6de dan
Begin: Gesloten Gereedstand B

 1. Verplaats de linker voet richting B en vorm een linker lange loopstand richting B. Maak tegelijktijdig een laag blok richting B met de linker voorarm.
 2. Breng de linker voet naar de rechter voet en verplaats damde rechter voet richting A en vorm een linker korte stand richting A. Maak tegelijktijdig een dubbel voorarm blok.
 3. Maak een middelhoge zijwaartse trap richting D met de rechter voet.
 4. Laat de rechter voet zakken richting D en verplaats dan de linker voet richting F en vorm een linker lange loopstand richting F. Maak tegelijktijdig een stijgend blok met de linker voorarm.
 5. Breng de linker voet naar de rechter voet en verplaats dan de rechter voet richting E en vorm een zittende stand richting D. Maak tegelijktijdig een middelhoge slag richting E met de rechter meshand.
 6. Breng de rechter voet naar de linker voet en vorm een gesloten gereedstand B richting D.
 7. Spring richting D en vorm een linker x-stand richting DG. Maak tegelijktijdig een hoge zijwaartse slag richting D met rugkant van de linker vuist. Breng de rechter achterkant van de palm naar de linker zijvuist.
 8. Verplaats de rechter voet richting G en vorm een rechter lange loopstand richting G. Maak tegelijktijdig een hoge stoot richting G met de rechter vuist.
 9. Verplaats de rechter voet op lijn GH en vorm een linker gefixeerde stand richting H. Maak tegelijktijdig een hoog beschermend blok richting H met de voorarm.
 10. Verplaats de rechter voet richting H en vorm een rechter lange loopstand richting H. Maak tegelijktijdig een middelhoge stek richting H met de rechter rechte vingertoppen.
 11. Breng de rechter voet naar de linker voet en verplaats dan de linker voet richting G en vorm een linker lange loopstand richting G. Maak tegelijktijdig een hoge zijwaartse slag richting G met de rugkant van de linker vuist.
 12. Verplaats de linker voet op lijn GH en vorm een zittende stand richting C. Maak tegelijktijdig een scheppend blok met de linker palm.
 13. Maak een middelhoge draaitrap richting C met de linker voet.
 14. Laat de linker voet zakken richting C met een springende beweging en vorm een linker x-stand richting CF. Maak tegelijktijdig een hoog blok richting V met de linker dubbelle voorarm.
 15. Verplaats de rechter voet richting F en vorm een zittende stand richting C. Strek tegelijktijdig de rechter vuist horizontaal richting C. Voer langzaam uit.
 16. Maak een voorwaartse slag richting C met de linker vuist en behoud hierbij de zittende stand richting C.
 17. Breng de rechter voet achter de linker voet en verplaats dan de linker voet richting E en vorm een linker diagonale stand richting C. Maak tegelijktijdig een drukkend blok met de dubbele palm.
 18. Maak een middelhoog blok richting C met de dubbelle boog-hand en vorm tegelijktijdig een linker lange loopstand richting CE.
 19. Trek het linker omgekeerde voetzwaard naar het rechter kniegewricht en vorm een rechter één-benige stand richting C. Maak tegelijktijdig een hoog zijwaarts blok richting F met de rechter buitenwaartse voorarm en maak een laag zijwaarts blok richting E met de linker voorarm.
 20. Laat de linker voet zakken richting D en vorm een rechter lange loopstand richting C. Maak tegelijktijdig een drukkend blok met de rechter palm. Voer langzaam uit.
 21. Trek de linker wreef naar de holling van het rechter been en vorm een rechter één-benige stand richting C. Maak tegelijktijdig een slag naar de linker palm met de rechter achter voorarm.
 22. Laat de linker voet zakken richting C, draaiend met de klok en vorm een rechter gefixeerde stand richting D. Maak tegelijktijdig een steek richting C met de linker zij-elleboog.
 23. Verplaats de rechter voet richting A en vorm een linker korte stand richting A. Maak tegelijktijdig een hoog beschermend blok richting A met de meshand.
 24. Breng de rechter voet naar de linker voet en verplaats dan de linker voet richting B en vorm een rechter korte stand richting B. Maak tegelijktijdig een middelhoge stoot richting B met de rechter vuist.

Se-Jong
Se-Jong
Se-Jong