Scheidsrechtersopleiding D en BScheidsrechtersopleiding D en B op zondag 11 maart : 7 scholen, 2 landen, 16 deelnemers, 1 gast Master, 2 gasten, 3 opleiders, 3 verschillende ITF organisaties. Dit zijn de harde feiten maar wat niet beschreven staat is de 9,4 die de deelnemers gemiddeld gaven voor de opleiders. Veel ervaring en veel praktische informatie over hoe en wat in en rond het veld. Ook de plezierige en open sfeer sprak erg aan en de faciliteiten waarin getraind werden zijn gewoon goed. Al met al kunnen opleiders Harry van Schaik, Jarne van Schaik en Fred Dekkers tevreden zijn. Wij bedanken Master Paul Dekker voor zijn komst en zijn betrokken en stimulerende houding voor de nieuwe generatie scheidsrechters.

Wij wensen alle nieuw opgeleide Jury Members, Hoekscheidsrechters, Jury Presidents en Matscheidsrechter veel succes met de praktijk ervaring die zij nu gaan opdoen. Tot op de volgende toernooien.

Heeft uw school ook scheidsrechters nodig maar laat uw eigen organisatie geen scheidsrechters vanaf 15 jaar opleiden of wilt u ervaren niet TKD-ers ook de kans geven. Dat kan bij de DNMAA opleidingen want die zijn bedoeld om scholen scheidsrechters te leveren voor de OPEN wedstrijden. Iedere school heeft scheidsen nodig en wij kunnen ze dat leren zonder restricties!

Noot: Wist u trouwens dat deze opleidingen ALLE verschillende regels binnen ALLE ITF’s behandelen en niet 1 regelgeving. Breed opgeleide scheidsen dus die van de hoed en rand weten.

Harry van Schaik | Active and Friendly Involved |

Opleider DNMAA, www.dnmaa.nl