So-San is het pseudoniem van de monnik Choi Hyong Ung (1520-1604) gedurende de Lee dynastie. De 72 bewegingen referen aan de leeftijd van Choi toen hij een groep monnik soldaten leidde. De monnik soldaten hielpen de Japanse piraten verslaan die het Koreaanse Peninsula in 1592 bestormden

Betekenis: Monnik
Aantal bewegingen: 72
Graduatie: 6de dan
Begin: Parallelle stand met X achterzijde hand

 1. Glij naar C en vorm een rechter achtervoet stand richting D en maak een middelhoog verdedigingsblok naar D met de voorarm.
 2. Maak een middelhoge verticale stoot naar D met de rechter vuist en vorm een linker loopstand richting D, slepend met de linkervoet.
 3. Glij naar C en vorm een rechter achtervoet stand richting D en maak een verdedigingsblok in het midden naar D met de voorarm.
 4. Maak een middelhoge verticale stoot naar D met de linker vuist en vorm een rechter loopstand richting D, slepend met de rechtervoet.
 5. Maak een hoge zijwaartse blok naar BC met de rechter meshand en vorm een linker loopstand richting BC.
 6. Maak een middelhoge stoot naar BD met de linkervuist en vorm een zittende stand richting BD. Voer 5 en 6 in fast motion uit.
 7. Maak een hoge zijwaartse blok naar BD met de linker meshand en vorm een rechter loopstand richting BD.
 8. Maak een middelhoge stoot naar BD met de rechtervuist en vorm een zittende stand richting BD. Voer 7 en 8 in fast motion uit.
 9. Beweeg de rechtervoet naar C met de klok meedraaiend en vorm een paralelle stand richting A en maak een horizontale slag net een dubbelle meshand.
 10. Maak een hoge zijwaartse doortrap naar C met de rechtervoet en hou de positie van de handen zoals ze in 9 waren.
 11. Maak een hoge draaitrap naar D met de rechtervoet. Voer 10 en 11 uit in een continuous kick.
 12. Beweeg de rechtervoet naar beneden naar D in een springende beweging en vorm een rechter x-stand richting BD en maak een hoge zijslag naar D met de rechter rughand en breng de linker vingerbuik naar de rechter zijkantvuist.
 13. Beweeg de linker voet naar C en vorm een paralelle stand richting B en maak een horizontale slag met een dubbele meshand.
 14. Maak een hoge zijwaartse doortrap naar C met de linkervoet en hou de positie van de handen zoals ze in 13 waren.
 15. Maak een hoge draaitrap naar D met de linkervoet. Voer 14 en 15 uit in een continuous kick.
 16. Beweeg de rechtervoet naar beneden naar D in een springende beweging en vorm een linker x-stand richting AD en maak een hoge zijslag naar D met de linker rughand en breng de rechter vingerbuik naar de linker zijkantvuist.
 17. Beweeg de linkervoet naar A en vorm een rechter L-stand richting A en maak een lage stoot naar A met een linker dubbelvuist.
 18. Breng de rechter handpalm naar de linker voorvuist en draai ze tegen de klok in tot de linker rughand naar beneden wijst en vorm een linker loopstand richting A, slepend met de linkervoet. Voer uit in een bevrijdende beweging.
 19. Maak een hoge stoot naar A met de rechtervuist en behoud de linker loopstand richting A.
 20. Beweeg de linkervoet op lijn AB en vorm een linker L-stand richting B en maak een lage stoot naar B met een rechter dubbelvuist.
 21. Breng de linker handpalm naar de rechter voorvuist en draai ze tegen de klok in tot de rechter rughand naar beneden wijst en vorm een rechter loopstand richting B, slepend met de rechtervoet. Voer uit in een bevrijdende beweging.
 22. Maak een hoge stoot naar B met de linkervuist en behoud de rechter loopstand richting B.
 23. Glij naar B en vorm een rechter L-stand richting B en maan een opwaartse stoot naar B met de rechter knokkelvuist en breng de linker zijvuist voor de rechter schouder.
 24. Maak een voorwaartse slag naar B met de rechter rughand en vorm een linker loopstand richter B, slepend met de rechter voet.
 25. Glij naar A, met de klok meedraaiend en vorm een linker L/stand en maak een opwaartse stoot naar A met de linker middelste knokkelvuist en breng de rechter zijvuist voor de linker schouder.
 26. Maak een voorwaartse slag naar A met de linker rughand en vorm een rechter loopstand richter A, slepend met de linker voet.
 27. Beweeg de linkervoet naar D en vorm een rechter lopende gereedstand richting C.
 28. Spring om een vliegende voorwaarts brekende trap naar C te maken met de rechtervoet.
 29. Land op C en vorm een linker L-stand richting C en vorm een middelhoog verdedigingsblok naar C met een meshand.
 30. Beweeg de rechtervoet naar D en vorm een linker loopstand richting C en maak een hoge voorwaartse blok met de rechter voorarm.
 31. Maak een middelhoge stoot naar C met de linkervuist en verschuif naar C en behoudt de linker loopstand richting C.
 32. Draai met de klok mee, draai met de linkervoet om een rechter loopstand te vormen richting D en maak een hoge voorwaartse blok met de linker voorarm.
 33. Maak een middelhoge stoot naar D met de rechtervuist en verschuif naar D, behoudt de rechter loopstand richting D.
 34. Maak een middelhoog blok naar BC met een dubbele booghand en vorm een linker loopstand richting BC en kijk door de handen.
 35. Maak een hoge inwaartse slag naar BC met de rechter meshand en breng de linker zijvuist voor de rechter schouder en behoud de linker loopstand richting BC.
 36. Maak een cirkelvormig blok naar BD met de linker binnenste voorarm en vorm een rechter loopstand richting D.
 37. Maak een hoge stoot naar D met de rechtervuist en behoudt de rechter loopstand richting D.
 38. Maak een lage voorwaarts brekende trap naar D met de linkervoet en hou de positie van de handen zoals ze in 37 waren.
 39. Breng de linkervoet naar beneden naar D en vorm een linker loopstand richting D en maak een middelhoge stoot naar D met de linkervuist.
 40. Maak een middelhoge stoot naar D met de rechtervuist en behoud de linker loopstand richting D. Voer 39 en 40 in fast motion uit.
 41. Maak een rijzend blok met een x-meshand en behoud de linker loopstand richting D.
 42. Maak een middelhoog blok naar AC met een dubbele booghand en vorm een rechter loopstand richting AC en kijk door de handen.
 43. Maak een hoge inwaartse slag naar AC met de linker meshand en breng de rechter zijvuist voor de linker schouder en behoudt de rechter loopstand richting AC.
 44. Maak een cirkelvormig blok naar AD met de rechter binnenste voorarm en vorm een linker loopstand richting D.
 45. Maak een hoge stoot naar D met de linker vuist en behoud de linker loopstand richting D.
 46. Maak een lage voorwaarts brekende trap naar D met de rechtervoet en hou de positie van de handen zoals ze in 45 waren.
 47. Breng de rechtervoet naar beneden naar D en vorm een rechter loopstand richting D en maak een middelhoge stoot naar D met de rechtervuist.
 48. Maak een middelhoge stoot naar D met de linker vuist en behoud de rechter loopstand richting D. Voer 47 en 48 in fast motion uit.
 49. Maak een rijzend blok met een x-meshand en behoud de rechter loopstand richting D.
 50. Verplaats de linkervoet naar D en glij dan naar D, tegen de klok indraaiend en vorm een rechter L-stand richting C en maak een laag verdedigingsblok naar C met een meshand.
 51. Spring naar C, tegen de klok indraaiend en vorm een rechter L-stand richtking D en maak een middelhoog verdedigingsblok naar D met de voorarm.
 52. Maak een laag blok naar D met de rechter meshand en een middelhoge uitwaartse blok naar D met de linker binnenste voorarm en vorm een linker loopstand richting D, slepend met de linkervoet.
 53. Maak een hoge stoot naar D met de rechter vuist en behoud de linker loopstand richting D. Voer 52 en 53 in een continuous motion uit.
 54. Maak een middelhoge stoot naar D met de linkervuist en vorm een rechter L-stand richting D, strek de linkervoet.
 55. Beweeg de rechtervoet naar D en glij naar D, met de klok meedraaiend en vorm een linker L-stand richting C en maak een laag blok naar C met een meshand.
 56. Spring naar C, met de klok meedraaiend en vorm een linker L-stand richting D en maak een middelhoog verdedigingsblok naar D met de voorarm.
 57. Maak een laag blok naar D met de linker meshand en een middelhoge uitwaartse blok naar D met de rechter binnenste voorarm en vorm een rechter loopstand richting D, slepend met de rechtervoet.
 58. Maak een hoge stoot naar D met de linker vuist en behoud de rechter loopstand richting D. Voer 57 en 58 in een continuous motion uit.
 59. Maak een middelhoge stoot naar D met de rechtervuist en vorm een linker L-stand richting D, strek de rechtervoet.
 60. Beweeg de rechtervoet naar de zijkant van de linker achtervoet, glij naar C en vorm een linker L-stand richting D en maak tegelijkertijd een scheppende blok met de rechter handpalm.
 61. Verplaats naar D en behoud de linker L-stand richting D en maak een middelhoge stoot naar D met de linkervuist.
 62. Draai met de klok mee en vorm een linker gebogen gereedstand A richting C.
 63. Maak een hoge zijwaartse doortrap naar C met de rechtervoet, hou de positie van de handen zoals ze in 62 waren.
 64. Breng de rechtervoet naar beneden naar C, vorm een rechter loopstand richting C en maak een middelhoge stoot naar C met de linkervuist.
 65. Beweeg de rechtervoet naar D, vorm een rechter L-stand richting C en maak een middelhoog verdedigingsblok naar C met een meshand.
 66. Beweeg de linkervoet naar de zijkant van de rechter achtervoet, glij naar D en vorm een rechter L-stand richting C en maak tegelijkertijd een scheppende blok met de linker handpalm.
 67. Verplaats naar C en behoud de rechter L-stand richting C en maak een middelhoge stoot naar C met de rechtervuist.
 68. Draai tegen de klok in en vorm een rechter gebogen gereedstand A richting C.
 69. Maak een hoge zijwaartse doortrap naar D met de linkervoet, hou de positie van de handen zoals ze in 68 waren.
 70. Breng de linkervoet naar beneden naar D, vorm een linker loopstand richting D en maak een middelhoge stoot naar D met de rechtervuist.
 71. Beweeg de linkervoet naar C, vorm een linker L-stand richting D en maak een middelhoog verdedigingsblok naar D met een meshand.
 72. Maak een hoge stoot naar D met de rechtervuist en vorm een rechter loopstand richting D, slepend met de rechtervoet. Voer 71 en 72 in een continuous motion uit.

So-San
So-San
So-San
So-San
So-San
So-San
So-San
So-San
So-San