Dr. Sabree Salleh is één van de weinige niet-Koreanen die persoonlijk getraind is door Generaal Choi Hong Hi zelf (de grondlegger van Taekwon-do). Sabree heeft de Maleisische nationaliteit en is geboren in Kanger, Perlis (Noord-Maleisië). Hij is allereerst in aanraking gekomen met de martial arts via Silat Kuntau Melak, de nationale krijgskunst van Maleisië. Verder beoefende hij vanaf zijn zevende jaar Silat Sending, Silat Gayung en Thaiboksen.

In de vroege zestiger jaren begon Sabree met het leren van Taekwon-do van de Koreaanse instructeur C.K.Choi. Andere leraren van hem waren J.C. Kim Choi Kwang Jo & Choi Yik Seong.

In 1970 ging Sabree verder met zijn opleiding aan het MARA Instituut van Technologie (ITM) in Petaling Jaya. Hij richtte hier de ITM Taekwon-do Club op en de Kuala Lumpur Taekwon-Do Associatie. Hij onderrichtte de FELDA Club, de Eurosian Club, Malayan Banking Club, Sultan Idris Teachers Training College Club, MARDI Club en de Tun Abdul Razak School (SDAR) Club in Seremban.

Sabree richtte de Maleisische Taekwon-Do Federatie (MTF) op en werd de eerste Secretaris Generaal hiervan. Toen hij zich in Kuala Lumpur bevond trainde hij tevens onder Lee Byong Moo en Low Koon Lin. Kort hierna werd hij gekozen door Generaal Choi Hong Hi om zijn student te worden.

Terwijl Sabree studeerde aan de ITM vertegenwoordigde hij het MTF Demonstratie Team tijdens demonstraties in Indonesië, Brunei, Thailand en de Filippijnen. In 1973 ging hij namens de ITF een demonstratie verzorgen samen met de speciale eenheden van het Zuid-Koreaanse Marine Taekwon-do Team.

Sabree ging zijn studie vervolgen aan het Glasgow College in Schotland en werd hier tevens instructeur voor de Rhee Ki Ha Taekwon-Do Academy en de United Kingdom Taekwon-Do Association (UKTA). Hij vervolgde zijn trainingen onder Generaal Choi en Master Park Jung Tae in Toronto (Canada).

Samen met andere topinstructeurs van de ITF verzorgde hij trainingen in Mexico, Panama, Honduras, Puerto Rico, Argentinië, Brazilië, Uruguay, Colombia en El Salvador. Hij gaf tevens demonstraties in Noord-Ierland, Polen, Italië, Spanje, Turkije, Joegoslavië, Syrië, Egypte, Jordanië, Libanon en Irak.

Leergierig als dat Sabree was ging hij vanaf 1979 verder studeren aan het Brooks Institute te Santa Barbara (Californië, VS). Hij richtte hij de Sabree Taekwon-Do Academy op, evenals dependances in Goleta, Californië en Tijuana (Mexico). Een tijdlang was hij director voor de westelijke zone van de United States Taekwon-Do Federation (USTF) . Hij was tevens Onder-Secretaris Generaal, Voorzitter PR en Executive director voor de ITF.

Sabree trainde in de VS verder onder Master Han Cha Kyo in Chicago en Lee Suk Ki in Edminton (Canada). Vervolgens verzorgd hij wederom trainingen en seminars met de ITF instructeurs in Puerto Rico, Griekenland, Italië, Oost-Duitsland, Roemenië, Polen, Spanje, België, Rusland en Jamaica.

In 1984 was Sabree hoofdinstructeur voor het USTF team tijdens de 4de Wereldkampioenschappen in Glasgow. Tijdens de Europese Kampioenschappen in Boedapest was hij algemeen hoofdscheidsrechter.

In 1984 maakte hij in samenwerking met de Generaal meer dan twintigduizend foto’s voor de 15-delige Taekwon-Do Encyclopedia.

Sabree keerde terug naar Maleisië in 1985 waar hij full-time ging werken als Professor aan de University Technology MARA University (UiTM). Hij vormde wederom een nieuwe Maleisische taekwon-do federatie: Malaysian International Taekwon-Do Federation (MITF). In 1989 werd hij gepromoveerd tot 7de dan en was hij gerechtigd de daarbij behorende titel master te dragen.

Sabree vergezelde Generaal Choi Hong Hi tijdens seminars en demonstraties in Nieuw-Zeeland, Australië, Singapore, de Filippijnen, Indonesië, Sri Lanka, Indië, Pakistan, China, Hong Kong, Taiwan, Japan, Oezbekistan en Rusland.

In 1994 organiseerde Sabree de 9de Wereldkampioenschappen in Terengganu (Maleisië) met 86 deelnemende landen. Maleisië wist zelf goed te presteren door beslag te leggen op een algemene vierde plaats.

Sabree Salleh werd in de jaren negentig gepromoveerd tot 8ste dan ITF en 7de dan Hapkido door de KHA in Seoul.

In 2001, als kroon op zijn werk na 45 jaar, werd Master Salleh gepromoveerd tot Grandmaster 9de dan door de Global Taekwon-do Federation (GTF), onder voordracht van zijn voormalige mentor Grandmaster Park Jung Tae.