De meeste spectaculaire technieken die in Taekwon-do worden toegepast houden het gebruik van de benen in. Beentechnieken genereren gemiddeld twee keer zoveel kracht als handbewegingen. Goed en tijdig gebruik van dit wapen kan niet te vaak worden getraind. De benen en voeten hebben veel raakvlakken die gebruikt kunnen worden als aanvalswapen in authentiek Taekwon-Do.


Bal van de voet (Ap Kumchi)
Bal van de voet (Ap Kumchi)
De tenen zijn scherp opwaarts gebogen op het moment van impact. Deze techniek wordt gebruikt om het gezicht, punt van de kin, binnen dijbeen, borst, borstbeen, ribbenkast, scrotum en onderbuik mee aan te vallen.

Voetzwaard (Balkal)
Voetzwaard (Balkal)
Deze techniek wordt over het algemeen beschouwd als het meest belangrijke wapen van de voet en wordt gebruikt om de bovenlip, neusrug, nek, borstbeen, kin, slaap, oksel, ribbenkast en beengewrichten mee aan te vallen. Deze techniek wordt ook vaak toegepast bij blokkeringen. Eén-derde van de rand, van de hiel naar de hoek van de kleine teen is het gedeelte dat wordt gebruikt. Vergeet niet om de hiel uit te drukken terwijl de wortels van de tenen terug worden gebogen naar een minder gestrekte stand op het moment van impact.

Achterzijde voetzool (Dwitkumchi)
Achterzijde voetzool (Dwitkumchi)
Dit wapen wordt voornamelijk gebruikt bij stampende technieken en wordt soms gebruikt om te blokkeren i.c.m. de bal van de voet. Meer doelwitten doen zich voor tegen een gevallen tegenstander. Dit wapen is bijzonder effectief wanneer er schoenen gedragen worden.

Knie (Moorup)
Knie (Moorup)
Dit is een effectieve techniek om toe te passen bij een aanval op het borstbeen, onderbuik, buik, gezicht, borst en scrotum vanaf een korte afstand.

Achterzijde Hiel (Dwichook)
Achterzijde Hiel (Dwichook)
Deze techniek wordt vaak toegepast om de slaap, bovenlip, borstbeen, scrotum en kaak aan te vallen.

Wreef (Baldung)
Wreef (Baldung)
Deze techniek wordt verkregen door zowel de enkel als de tenen sterk naar beneden te drukken. Deze techniek wordt alleen gebruikt om de kaak of scrotum aan te vallen. Maar als er schoenen worden gedragen zij het gezicht, borstbeen, ribbenkast en onderbuik ook een goed doelwit.

yopbaldung
Zijkant Wreef (Yop Baldung)
Deze techniek wordt verkregen als de enkel goed omhoog wordt gebogen terwijl de voet wordt gedraaid totdat de wreef bijna neerwaarts gericht is. Deze techniek wordt vooral toegepast bij blokkeringen.

Tegengesteld Voetzwaard (Balkal Dung)
Tegengesteld Voetzwaard (Balkal Dung)
Deze techniek wordt verkregen als zowel de enkel en de tenen sterk opwaarts worden gebogen. Deze techniek wordt gebruikt om het gezicht, borst en borstbeen aan te vallen vanuit een 90 graden hoek.

Zijkant Voetzool (Yop Bal Badak)
Zijkant Voetzool (Yop Bal Badak)
Deze techniek wordt verkregen als de tenen sterk opwaarts gebogen worden en de enkel moet lichtjes opwaarts gebogen zijn. Deze techniek wordt vooral gebruikt bij blokkeringen.

Tenen (Balkut)
Tenen (Balkut)
Deze techniek wordt gebruikt om de buik en scrotum mee aan te vallen. Draagt men schoenen, dan zijn het gezicht, borstbeen en de ribbenkast.