Jamil ChamiOp zondag 18 januari 2018 in Barneveld bij KISPORT Martial Academie heeft Jamil Chami zijn test met goed gevolg afgelegd voor zijn 4e Dan, de rang met de titel Sabum (instructeur). Bij Master Peter Sanders, 8e Dan en Vice President van ITF HQ Korea en hoofd van de Board of Masters van ITF HQ (Het hoogste college binnen ITF HQ) legde hij de proef volgens de regels van de Encyclopedie van Generaal Choi Hong Hi af. Met in spirit aanwezig Master Kiet Tjon-a-Pauw (in de USA op dat moment) was zijn leraar Sabum Harry van Schaik als ondersteuner aanwezig.

Onder toeziend oog van zijn vader, moeder, vele familieleden en vrienden van Jamil, Tjamie Sport, Joong-Gun Zwolle en KISPORT wist hij iedereen naast zijn fysieke kwaliteiten ook te overtuigen met een bewogen voordracht over zijn reis in het leven en Taekwon-Do.

Iedereen weet dat Jamil wereldkampioen -71 kg bij ITF Spanje-ITF Nederland-In Nae Do Kwan is geworden. Iedereen weet dat hij na jaren van lidmaatschap de overstap heeft gemaakt naar KISPORT, de school van Sabum Harry van Schaik, zijn allereerste leraar samen met Master Kiet Tjon-a-Pauw. Iedereen weet dat hij deze stap heeft gemaakt in het licht van zijn eigen vooruitgang en van het verspreiden van Taekwon-Do maar wat niet makkelijk was en niet altijd in dank werd afgenomen

Na vorig jaar weer wereldkampioen met de teams te zijn geworden op de Open WK in Barneveld 2017 was het nu na 23 jaar tijd om zijn “strepen” te behalen. Keihard getraind met Sabum Edwin Wanner als partner. Respect voor beiden die een wervelend examen neerzetten. Zijn 1e en 2e Dan behaald bij ITF Spanje en 3e en 4e Dan nu bij ITF HQ maar maakt dit uit. “Nee”, zei hij want we doen allemaal Taekwon-Do en zijn allemaal gelijk.

Met deze woorden gaat Sabum Jamil Chami de toekomst in en van zijn club Tjamie Sport zullen we nog veel horen. Deze Sabum weet wat strijden is op de mat en buiten de mat en verdiend de allerhoogste lof en dat krijgt hij van mensen die het hem gunnen.

Aan het einde van de test werd namens Master Kiet Tjon-a-Pauw opgestelde brief voorgelezen en dit was een grote verrassing maar ook een mooi hart onder de riem. Na het dankwoord van Jamil voor de examinatoren, Sabum Edwin Wanner en diverse familieleden was het tijd om te gaan genieten van deze dag.

Proficiat Sabum Jamil Chami

Een trotse vriend en leraar
Harry van Schaik “Active and Involved”