Poomsae & Taeguks

//Poomsae & Taeguks

Poomsae & Taeguks

Filmpjes van poomsee en taeguks. Poomsee en taeguks zijn de patronen van de World Taekwondo Federation en zijn een vereisten voor een volgende graad in Taekwondo. Deze filmpjes kunnen je goed helpen bij het juist aanleren van de officiële stijlvormen.


Poomsae Il Jang

De eerste Taeguk/Palgwe is het begin van alle poomsee's. De bijbehorende trigram vertegenwoordigt Yang (hemel,licht).

Poomsae I Jang

In de diepte van het meer bevinden zich schatten en mysteries. De bewegingen van deze poomsee moeten uitgevoerd worden in de wetenschap dat de mens beperkingen heeft. 

Poomsae Sam Jang

Vuur bezit veel energie. Vuur hielp de mens te overleven, maar heeft daarentegen ook voor catastrofes gezorgd. Deze taeguk behoort ritmisch gelopen te worden, met uitbarstingen van energie. 

Poomsae Sa Jang

Donder komt uit de lucht en wordt geabsorbeerd door de aarde. Donder is een van natuur haar sterkste krachten. Deze poomsee behoort uitgevoerd te worden in deze wetenschap. 

Poomsae Oh Jang

Wind is een zachte kracht, maar kan ook furieus zijn en alles vernietigend wat op haar pad komt. Deze poomsee behoort uitgevoerd te worden als de wind. Zacht, maar wetend dat een storm kan komen.

Poomsae Yook Jang

Water kan een berg doen verplaatsen. De bewegingen van deze poomsee moeten als het water uitgevoerd worden. Soms stilstaand als in een meer, maar soms ook kolkend als een rivier.

Poomsae Chil Jang

Bergen zullen altijd majestueus ogen, onafhankelijk van de grootte. Deze poomsee behoort uitgevoerd te worden in de wetenschap dat elke beweging majestueus is en aanbeden moet worden.

Poomsae Pal Jang

Deze poomsee staat voor Yin: het einde van het begin, het kwade gedeelte van al het goeds. Maar zelf in deze duisternis is er nog licht.