Po-Eun is het pseudoniem van Chong Mong-Chu (1400), een beroemd dichter wiens gedicht: “Ik zou geen tweede meester dienen, ook al zou ik honderd maal gekruisigd worden…” bekend is bij alle Koreanen. Het diagram weerspiegelt zijn trouw aan koning en land gedurende het einde van het Koryo rijk.

Betekenis: Dichter
Aantal bewegingen: 36
Graduatie: 2de dan
Begin: Gereedstand met hemelse handen

 1. Beweeg de linker voet naar B, tot een L-stand met het linker been voor richting B, terwijl een dubbele midden blok richting B gemaakt wordt.
 2. Trek de rechtervoet tegen de linker knie om een stand op het linkerbeen te maken richting D, terwijl de beide vuisten omhoog geheven worden en het gezicht richting A gedraaid wordt.
 3. Maak een controle trap richting A met de rechter voet terwijl de handen in dezelfde positie gehouden worden als in de vorige beweging.
 4. Breng de rechter voet omlaag naar A om een zitstand richting D te maken terwijl een slag op midden hoogte gemaakt wordt richting A met de mes hand.
 5. Maak een linker hoek terwijl je in zit stand richting D blijf staan.
 6. Maak een lage blok met de linker vuist en met de binnenkant van de rechter arm een voorwaartse blok, terwijl je in zitstand richting D blijft.
 7. Maak een lage blok met de rechter vuist en met de binnenkant van de linker arm een voorwaartse blok, terwijl je in zitstand richting D blijft.
 8. Maak een wig blok met de binnenkant van de onderarm, terwijl je in zitstand richting D blijft.
 9. Maak een rechter elleboog stoot richting C terwijl je de rechter vuist met de linker handpalm ondersteunt en het gezicht in dezelfde richting blijft kijken en je in zitstand richting D blijft.
 10. Maak een stoot op midden hoogte richting D met de rechter vuist en laat de linker handpalm op de rechter elleboog glijden, terwijl je in zitstand blijft staan.
 11. Maak een linker elleboog stoot richting C terwijl je de linker vuist met de rechter handpalm ondersteunt en het gezicht in dezelfde richting blijft kijken en je in zitstand richting D blijft.
 12. Maak een dubbele horizontale stoot, terwijl je in zitstand blijft zitten. Maak deze armtechnieken in een opeenvolgende beweging.
 13. Kruis de linker voet over de rechter tot een X-stand richting D terwijl een lage blok gegeven wordt richting D met de binnenkant van de rechter onderarm en de vingers van de linkerhand de rechter onderarm ondersteunen.
 14. Beweeg de rechter voet naar A in een L-stand met het rechterbeen voor terwijl een U-vormige blok naar A gegeven wordt.
 15. Breng de linker voet naast de rechter tot een gesloten stand richting D terwijl met elke elleboog een hoge stoot gegeven wordt terwijl het gezicht naar B gedraaid wordt. Uitgevoerd in slowmotion.
 16. Beweeg de linker voet naar B om een zitstand richting D te maken terwijl een zijwaartse hoge backfist richting C met de rechter hand gegeven wordt en de linker arm een lage blok voor maakt.
 17. Kruis de rechter voet over de linker tot een X-stand richting D terwijl een lage blok gegeven wordt met de binnenkant van de linker onderarm en de vingers van de rechterhand de zijkant van de linker vuist ondersteunen.
 18. Beweeg de linker voet richting B tot een zitstand richting D, terwijl een dubbele lage blok richting B gegeven wordt met een omgekeerde meshand.
 19. Maak een midden blok richting A en maak tegelijkertijd een L-stand met het rechter been voor richting A, terwijl je draait op de linker bal van de voet.
 20. Trek de linker voet naar de rechter knie om een stand op het rechter been te maken richting D, terwijl de beide vuisten omhoog geheven worden en het gezicht richting B gedraaid wordt.
 21. Maak een controle trap richting B met de linker voet terwijl de handen in dezelfde positie gehouden worden als in de vorige beweging.
 22. Breng de linker voet omlaag naar B om een zitstand richting D te maken terwijl een slag op midden hoogte gemaakt wordt richting B met de mes hand.
 23. Maak een rechter hoek terwijl je in zit stand richting D blijf staan.
 24. Maak een lage blok met de rechter vuist en met de binnenkant van de linker arm een middenblok, terwijl je in zitstand richting D blijft.
 25. Maak een lage blok met de rechter vuist en met de binnenkant van de rechter arm een voorwaartse blok, terwijl je in zitstand richting D blijft.
 26. Maak een wig blok met de binnenkant van de onderarm, terwijl je in zitstand richting D blijft.
 27. Maak een linker elleboog stoot richting C terwijl je de linker vuist met de rechter handpalm ondersteunt en het gezicht in dezelfde richting blijft kijken en je in zitstand richting D blijft.
 28. Maak een stoot op midden hoogte richting D met de linker vuist en laat de rechter handpalm op de linker elleboog glijden, terwijl je in zitstand blijft staan.
 29. Maak een rechter elleboog stoot richting C terwijl je de rechter vuist met de linker handpalm ondersteunt en het gezicht in dezelfde richting blijft kijken en je in zitstand richting D blijft.
 30. Maak een dubbele horizontale stoot richting B, terwijl je in zitstand blijft zitten. Maak deze armtechnieken in een opeenvolgende beweging.
 31. Kruis de rechter voet over de linker tot een X-stand richting D terwijl een lage blok gegeven wordt richting D met de binnenkant van de linker onderarm en de vingers van de rechterhand de linker onderarm ondersteunen.
 32. Beweeg de linker voet naar B in een L-stand met het linkerbeen voor terwijl een U-vormige blok naar B gegeven wordt.
 33. Breng de rechter voet naast de linker tot een gesloten stand richting D terwijl met elke elleboog een hoge stoot gegeven wordt terwijl het gezicht naar A gedraaid wordt. Uitgevoerd in slowmotion.
 34. Beweeg de linker voet naar A om een zitstand richting D te maken terwijl een zijwaartse hoge backfist richting C met de linker vuist gegeven wordt en de rechter arm een lage blok voor maakt.
 35. Kruis de linker voet over de rechter tot een X-stand richting D terwijl een lage blok gegeven wordt met de binnenkant van de rechter onderarm en de vingers van de linkerhand de zijkant van de rechter vuist ondersteunen.
 36. Beweeg de rechter voet richting A tot een zitstand richting D, terwijl een dubbele lage blok richting A gegeven wordt met een omgekeerde meshand.

Po-Eun
Po-Eun
Po-Eun
Po-Eun