Master Phap Lu is momenteel één van de weinige houders van de 8ste dan in het authentieke ITF Taekwon-do. Hij beoefent reeds meer dan 40 jaar deze Koreaanse krijgskunst. Master Phap Lu werd in 1956 geboren in Saigon – tegenwoordig Ho Chi Ming Stad genaamd – Vietnam. Toen hij dertien was startte hij zijn taekwon-do trainingen en behaald zijn 1ste dan twee jaar later. Op dat moment werd hij instructeur aan de beroemde taekwon-do school in Vietnam : Oh Do Kwan. Deze was uiteraard vernoemd naar de eerste taekwon-do school van Generaal Choi Hong Hi.

In 1979 kwam Master Lu naar Canada en werd daar lid bij Jung Park’s Taekwon-Do School als assistent leraar van Park Jung Tae. Phap Lu won een gouden medaille voor special breektechnieken tijdens de Intercontinental Cup in Quebec in 1982. Tijdens dit evenement hielp hij tevens het Canadese team aan een overall 1ste plaats.

Phap Lu won tevens een gouden medaille tijdens de 4de ITF Wereldkampioenschappen Taekwon-do (Schotland, 1984). Hier namen 45 landen deel en Master Lu hielp wederom het Canadese team Grandchampions te maken.

Master Lu draagt nog steeds bij aan de ontwikkeling van Taekwon-Do in Canada als technisch consulent voor het Canadese team. Sinds 1986 is hij tevens Umpore op meerdere WK’s geweest.

In 1989 verzocht de grondlegger van Taekwon-do, Generaal Choi Hong Hi, Master Lu om te assisteren tijdens diverse International Instructor seminars over de gehele wereld. Vanaf die tijd heeft Master Lu Generaal Choi geassisteerd tot aan diens dood in 2002.

Master Lu is in het bezit van een MBA degree, welke hij behaald heeft aan de University of Ottawa in 1996. In 2002, was Master Lu één van de oprichters van de Canadian Taekwon-Do Association (CTA). In 2003 werd Master Lu verkozen tot Presidemy van de Pan Am Taekwon-Do Council en eveneens lid van de ITF Executive Committee.