Grandmaster Park Jung Tae een onverschrokken perfectionist, werd vereerd door de gehele internationale tae kwon do gemeenschap.  Meneer Park was een van de eerste instructeurs die de Koreaanse nationale sport buiten de grenzen van het land brachten, een pionier van modern tae kwon do. Hij emigreerde in de vroege jaren ’70 naar Canada en stichtte later de Global Taekwon Do Federation, een van de sterkste federaties in de wereld en de enige die volledig vrij was van politiek.

In tegenstelling tot tae kwon do traditionalisten, geloofde Mr. Park dat de vormen zouden moeten ontwikkelen. Hij creerde meer dan een dozijn nieuwe patronen en oefenvormen. In 1995 ontwikkelde hij het langste patroon, Jook-Am, welke bestaat uit 95 bewegingen en kan meer dan 10 minuten duren om te voltooien.

Mr. Park bleef altijd in een hectisch schema van reizen, onderwijzen en demonstraties geven ondanks achteruitgaande gezondheid. Op 11 april 2002 overleed hij aan nier- en leveraandoeningen. Hij was 58 jaar oud.

Mr. Park was geboren in 1944 in Zuid-Korea. Toen hij 7 jaar oud was, nam zijn broer hem mee naar boksen. Later ging hij judo beoefenen, maar uiteindelijk bleef hij bij tae kwon do. In de jaren ’70 verhuisde hij naar Winnipeg (Canada) en begon daar de krijgskunst te promoten.

Hij gaf demonstraties waar hij maar plaats kon vinden: in winkelcentra en op parkeerplaatsen“, vertelde zijn vrouw Linda, welke hem ontmoette in tae kwon do lessen. Mr. Park stichtte de Manitoba Taekwon Do Association.

Nadat de eerste twee kinderen van het stel waren geboren, verhuisden ze naar Mississauga (Canada), waar Mr. Park onvermoeibaar werkte voor de International Taekwon Do Federation.

Omdat Mr.Park de kunst niet wilde vermengen met welke politieke groep dan ook, verliet hij de International Taekwon Do Federation, welke banden had met Noord-Korea, aan het eind van de jaren ’80. Hij richtte de Global Taekwon Do Federation op in 1990.

Noord-en Zuid Korea sponsorden de ITF en WTF respectievelijk, terwijl de GTF het zonder dergelijke inkomsten moest stellen.

Hij wilde slechts trouw blijven aan de kunst“, vertelde Karl Sweet, managing director van de GTF. “Hij was een purist in zijn hart.”

Mr. Park was 9de dan, het hoogst bereikbare niveau, en stond bekend om zijn onberispelijke techniek. De korte meester kon zelfs over auto’s springen (red: zie Encyclopedia of Taekwon-do).

Hij wilde de beste tae kwon do leraren opleiden“, zei Sweet. De GTF groeide onder zijn leiderschap en heeft leden in meer dan 100 landen.

Hij was bekend onder honderdduizenden mensen en inspireerde iedereen“.

Maar ondanks al zijn verwezenlijkingen, bleef grootmeester Park een nederige man met een uiterste toewijding aan de kunst. “Het maakte niet uit of je witte band of zwarte band was“, vertelt Linda. “Hij toonde dezelfde beleefdheid aan iemand die net begon.”

Mr. Park was aanwezig op vele langdurige toernooien. “Mensen kwamen automatisch naar hem toe.” Kinderen keken hem aan met verbazing en straalden op… z’n hand verkrampte van het aantal handtekeningen dat hij uitdeelde.”

Zijn nederige opstelling veranderde niet van werk naar huis, en zijn eigen kinderen vertelden: “Papa is te vergevend.” Zijn kinderen – Juliann, 30, Heather, 27, en Christopher, 20 – beoefenen allemaal tae kwon do.

Mr. Park offerde zijn hele leven aan de krijgskunst, en toen hij in het ziekenhuis lag vertelde hij zijn vrouw: “Als ik sterf in jouw schoot op weg naar tae kwon do, dan is dat goed genoeg.”

En zo is het. Terwijl Mr. Park Jung Tae zijn hele leven geweid heeft aan tae kwon do, maakten zijn volgelingen de reis naar Missisauga om hun laatste eerbied te tonen aan de grootmeester. Enkelen kwamen zo ver als Sri Lanka, Polen, Korea en Noorwegen.