Grootmeester Nam Tae Hi begon zijn martials arts training in 1946. Iedere dag na school ging hij naar de Dojang om te trainen. Hij kwam altijd pas tegen middennacht thuis. Hij deed dit vijf dagen per week. Hij trainde in Tang Soo Do onder Won Kuk lee bij de Chung Do Kwan. Zijn medestudenten waren onder andere Sun Duc Son en Uhm Woon Kyu. Na ongeveer tweeëneenhalf jaar behaalde Nam Tae Hi zijn eerste zwarte band. Twee van zijn juniorenstudenten zijn grootmeester Han Cha Kyo en Jhoon Rhee.

In 1954 was ere en militaire demonstratie voor de president van Zuid-Korea, Syng Man Rhee. Deze demonstratie bevatte artillerie, andere wapens en martial arts. Nam Tae Hi, nu een 2de dan, brak 15 dakpannen door middel van een neerwaartse vuistslag. President Rhee was zo onder de indruk van deze demonstratie dat hij na de geplande demonstratie nog meer wilde zien. Nam Tae Hi en Han Cha Kyo hadden niks ingestudeerd dus deden ze maar een aantal verschillende breektesten. President Rhee controleerde zelfs de handen van Nam Tae Hi om te kijken of hij gewond was geraakt bij de breektesten. Na deze demonstratie gaf president Rhee opdracht om al het militaire personeel te trainen in deze vechtsport. Generaal Choi selecteerde instructeurs van verschillende Kwans om de soldaten te trainen.

Nam Tae Hi was de persoon die de patronen uitvoerde terwijl ze door Generaal Choi werden ontworpen. De Generaal suggereerde een aantal bewegingen en Nam Tae Hi voerde deze bewegingen uit. Vervolgens accepteerde de Generaal de bewegingen of hij bracht enkele wijzigingen aan. Nam Tae Hi zelf werkte mee aan de patronen Hwa-Rang, Choong-Moo en Ul-Ji. Hij werd algemeen beschouwd als de rechterhand van de Generaal. Zonder het fantastische optreden van Nam Tae Hi voor president Rhee was Taekwon-Do misschien niet zo groot worden. Alle beoefenaars van Taekwon-Do hebben veel te danken aan Nam Tae Hi.