Het lichaam van Moon-Moo is begraven nabij Dae Wang Am, de “Grote Koningen Rots”. Volgens zijn testament werd zijn lichaam geplaatst in de zee, waar “mijn ziel voor altijd zal strijden voor mijn land”. Er wordt beweerd dat de Sok Gul Am (Stenen Grot) gebouwd is om zijn tombe te beschermen

Betekenis: Koning
Aantal bewegingen: 61
Graduatie: 5de dan
Begin: Parallelle gereedstand

 1. Draai het gezicht richting B en vorm tegelijktijdig een rechter gebogen gereedstand A richting B. Voer langzaam uit.
 2. Maak een hoge zijwaartse trap richting B met de linker voet. Voer langzaam uit.
 3. Maak een hoge zijwaartse trap richting B met de linker voet. Voer 2 en 3 als dubbele trap uit.
 4. Laat de linker voet zakken richting B en vorm een zittende stand richting D. Maak tegelijktijdig een middelhoge steek richting D met de rechter platte vingertoppen.
 5. Maak een hoge omgekeerde hakende trap richting B met de rechter voet. Voer langzaam uit.
 6. Laat de rechter voet zakken richting B in een springende beweging en vorm een rechter x-stand richting C. Maak tegelijktijdig een middelhoge zijwaartse slag richting B met de rechter meshand.
 7. Verplaats de linker voet richting A en vorm een een rechter lange loopstand richting A. Maak tegelijktijdig een duwend blok richting A met de rechter palm.
 8. Verplaats de rechter voet richting A en vorm een rechter lange loopstand richting A. Maak tegelijktijdig een duwend blok met de linker palm.
 9. Maak een hoog zijwaarts blok richting B met de linker meshand en maak een laag zijwaarts blok richting A met de rechter meshand. Vorm tegelijktijdig een rechter één-benige stand richting D en trek het linker omgekeerde voetzwaard naar het rechter kniegewricht. Voer langzaam uit.
 10. Laat de linker voet zakken naar de rechter voet en draai dan het gezicht richting A. Vorm tegelijkertijd een linker gebogen gereedstand A richting A. Voer langzaam uit.
 11. Maak een hoge zijwaartse trap richting A met de rechter voet. Voer langzaam uit.
 12. Maak een hoge zijwaartse trap richting A met de rechter voet.Voer 11 en 12 als een dubbele trap uit.
 13. Laat de rechter voet zakken en vorm een een zittende stand richting D. Maak tegelijktijdig een middelhoge steek richting D met de linker platte vingertoppen.
 14. Maak een hoge omgekeerde hakende trap richting A met de linker voet. Voer langzaam uit.
 15. Laat de linker voet zakken richting A in een springende beweging en vorm een linker x-stand richting C. Maak tegelijktijdig een middelhoge zijwaartse slag richting A met de linker meshand.
 16. Verplaats de rechter voet richting B en vorm een rechter lange loopstand richting B. Maak tegelijktijdig een duwend blok met de linker palm.
 17. Verplaats de linker voet richting B en vorm een linker lange loopstand richting B. Maak tegelijktijdig een duwend blok met de rechter palm.
 18. Maak een hoog zijwaarts blok richting A met de rechter meshand en maak een laag zijwaarts blok richting B met de linker meshand. Vorm tegelijktijdig een linker één-benige stand richting D door het rechter omgekeerde voetzwaard naar het linker kniegewricht te trekken. Voer langzaam uit.
 19. Draai het gezicht richting C en vorm tegelijktijdig een linker gebogen gereedstand B richting D.
 20. Maak een hoge achterwaartse trap richting C met de rechter voet. Voer langzaam uit.
 21. Laat de rechter voet zakken richting C en vorm een linker een linker lopende stand richting D. Maak tegelijktijdig een middelhoge stoot richting D met de rechter vuist.
 22. Draai het gezicht richting C en vorm tegelijktijdig een rechter gebogen gereedstand B richting D.
 23. Maak een hoge achterwaartse trap richting C met de linker voet. Voer langzaam uit.
 24. Laat de linker voet zakken richting C en vorm een rechter lopende stand richting D. Maak tegelijktijdig een middelhoge stoot richting D met de linker vuist.
 25. Schuif richting C en vorm een rechter achtervoetstand richting D. Maak tegelijktijdig een neerwaarts blok met de linker palm.
 26. Maak een snelle middelhoge zij/voorwaartse trap richting D met de linker voet. Behoud de positie van de handen zoals deze waren in 25.
 27. Laat de linker voet zakken richting D en verplaats dan de rechter voet richting C in een stampende beweging en vorm een zittende standrichting A. Maak tegelijktijdig een middelhoge zijwaartse slag richting C met de rechter zijvuist.
 28. Schuif richting C en behoud hierbij de zittende stand richting A. Maak tegelijktijdig een scheppend blok met de linker palm.
 29. Maak een middelhoge stoot richting A met de rechter vuist en behoud hierbij de zittende stand richting A. Voer 28 en 29 als achtereenvolgende bewegingen uit.
 30. Maak een laag zijwaarts blok richting D met de linker meshand en behoud hierbij de zittende stand richting A.
 31. Verplaats de linker voet net voorbij de rechter voet met een snelle beweging en maak tegelijktijdig een middelhoge zijwaartse duwtrap richting C met de rechter voet.
 32. Laat de rechter voet zakken richting C en maak dan een hoge omgekeerde draaiende trap richting C met de linker voet.
 33. Laat de linker voet zakken richting C en vorm een linker lange loopstand richting C. Maak tegelijktijdig een hoog zijwaarts blok richting C met de linker meshand.
 34. Schuif richting D en vorm een linker achtervoetstand richting C. Maak tegelijktijdig een neerwaarts blok met de rechter palm.
 35. Maak een snelle middelhoge zij/voorwaartse trap richting C met de rechter voet. Behoud de positie van de handen zoals in 34.
 36. Laat de rechter voet zakken richting C en verplaats dan de linker voet richting D in een stampende beweging en vorm een zittende stand richting A. Maak tegelijktijdig een middelhoge zijwaartse slag richting D met de linker zijvuist.
 37. Schuif richting D en behoud hierbij de zittende stand richting A. Maak tegelijktijdig een scheppend blok met de rechter palm.
 38. Maak een middelhoge stoot richting A met de linker vuist. Behoud hierbij de zittende stand richting A. Voer 37 en 38 als met elkaar verbonden bewegingen uit.
 39. Maak een laag zijwaarts blok richting C met de rechter meshand en behoud hierbij de zittende stand richting A.
 40. Verplaats de rechter voet net voorbij de linker voet met een snelle beweging. Maak tegelijktijdig een middelhoge duwende zijwaartse trap richting D met de linker voet.
 41. Laat de linker voet zakken richting D en maak dan een hoge omgekeerde draaiende trap richting D met de rechter voet.
 42. Laat de rechter voet zakken richting D en vorm een rechter lange loopstand richting D. Maak tegelijktijdig een hoog zijwaarts blok richting D met de rechter meshand.
 43. Verplaats de linker voet richting D en maak dan een hoge draaitrap richting AD met de rechter voet.
 44. Laat de rechter voet zakken richting C en vorm een linker lange loopstand richting D. Maak tegelijktijdig een zij/achterwaartse slag richting C met de rugkant van de rechter vuist en strek de linker vuist uit richting D.
 45. Maak een voorwaartse slag richting D met de rugkant van de rechter vuist en verschuif tegelijktijdig richting C en behoud hierbij de linker lange loopstand richting D.
 46. Verplaats de rechter voet richting D en maak dan een hoge draaitrap richting BD met de linker voet.
 47. Laat de linker voet zakken richting C en vorm een rechter lange loopstand richting D. Maak tegelijktijdig een zij/achterwaartse slag richting C met de rugkant van de linker vuist en strek de rechter vuist uit richting D.
 48. Maak een voorwaartse slag richting D met de rugkant van de linker vuist en verschuif tegeljktijdig richting C en behoud hierbij de rechter lange loopstand richting D.
 49. Maak een vegende trap richting D met de zijkant van de linker voetzool en behoud de positie van de handen zoals deze waren in 48. Laat het been zakken richting D en vorm een rechter korte stand richting D. Maak tegelijktijdig een middelhoog beschermend blok richting D met de voorarm.
 50. Maak een zijwaarts controlerende trap richting D en dan opnieuw een zijwaartse stekende trap richting D met de linker voet. Vorm tegelijktijdig een beschermend voorarm blok. Voer deze trappen uit als een opeenvolgende trap.
 51. Laat de linker voet zakken richting D en vorm een rechter korte stand richting D. Maak tegelijktijdig een middelhoge buitenwaartse slag richting D met de linker meshand.
 52. Maak een vegende trap richting D met de zijkant van de rechter voetzool en laat deze dan zakken richting D en vorm een linker korte stand richting D. Maak tegelijktijdig een middelhoog beschermend blok richting D met de voorarmen.
 53. Maak een zijwaarts controlerende trap richting D en dan een middelhoge stekende zijwaarste trap richting D met de rechter voet en vorm een beschermend voorarm blok. Voer deze trappen uit als een opeenvolgende trap.
 54. Laat de rechter voet zakken richting D en vorm een linker korte stand richting D. Maak tegelijktijdig een middelhoge buitenwaartse slag richting D met de rechter meshand.
 55. Verplaats de rechter voet richting C en draai dan tegen de klok in draaiend met de rechter voet en vorm een een linker lange loopstand richting C. Maak tegelijktijdig een middelhoge stoot richting C met de echter vuist.
 56. Spring richting C en vorm een rechter x-stand richting AC. Maak tegelijktijdig een lage stoot richting C met de linker vuist en breng de rechter vuist op de linker schouder.
 57. Spring richting D en vorm een linker x-stand richting AD. Maak tegelijktijdig een lage stoot richting D met de rechter vuist en breng de linker vuist op de rechter schouder.
 58. Spring om een MID-AIR trap te maken richting D met de rechter voet. Draai tegelijktijdig geheel om met de klok mee.
 59. Land richting D en vorm een linker korte stand richting D. Maak tegelijktijdig een middelhoog beschermend blok richting D met de meshand.
 60. Verplaats de rechter voet naar het zijaanzicht van de linker voet en verplaats dan de linker voet richting C en vorm een rechter lange loopstand richting D. Maak tegelijktijdig een stijgend blok met de linker booghand.
 61. Maak een hoge stoot richting D met de rechter vuist en behoud hierbij de rechter lange loopstand richting D.

Moon-Moo
Moon-Moo
Moon-Moo
Moon-Moo
Moon-Moo
Moon-Moo
Moon-Moo
Moon-Moo