Koryo (Korea) is de naam van een oude Koreaanse dynastie. De mensen uit de dynastie versloegen de Mongoolse agressors. Hun geest komt terug in de bewegingen van de poomsee Koryo. Elke beweging uit deze poomsee vertegenwoordigt de kracht en energie die nodig was om de Mongolen te verslaan.

Betekenis: Korea
Aantal bewegingen: 49
Graduatie: 1ste dan
Begin: Gesloten gereedstand

 1. Beweeg naar N zodat een gereedstand wordt ingenomen terwijl beide open handen boven het hoofd worden geheven. Dit is een kijk naar de hemel.
 2. Beweeg naar W zodat een links achterwaartse positie wordt ingenomen terwijl een dubbel middenblok met de meshanden wordt uitgevoerd.
 3. Beweeg naar voren terwijl met rechts een lage zijwaartse trap wordt uitgevoerd.
 4. Laat het been niet vallen en voer met het rechterbeen een hoge zijwaartse trap uit.
 5. Laat het been vallen zodat een rechts voorwaartse positie wordt ingenomen terwijl met de rechts een hoge meshand slag wordt uitgevoerd.
 6. Blijf in de rechts voorwaartse positie terwijl met links een midden tegengestelde stoot wordt uitgevoerd.
 7. Beweeg de linkervoet zodat een rechts achterwaartse positie wordt ingenomen terwijl met rechts een midden inwaarts voorarm blok wordt uitgevoerd.
 8. Draai 180 graden naar E zodat een rechts achterwaartse positie wordt ingenomen terwijl een dubbel middenblok met de meshanden wordt uitgevoerd.
 9. Beweeg naar voren terwijl met links een lage zijwaartse trap wordt uitgevoerd.
 10. Laat het been niet vallen en voer met het rechterbeen een hoge zijwaartse trap uit.
 11. Laat het been vallen zodat een links voorwaartse positie wordt ingenomen terwijl met de links een hoge meshand slag wordt uitgevoerd.
 12. Blijf in de links voorwaartse positie terwijl met rechts een midden tegengestelde stoot wordt uitgevoerd.
 13. Beweeg de rechtervoet zodat een links achterwaartse positie wordt ingenomen terwijl met links een midden inwaarts voorarm blok wordt uitgevoerd.
 14. Draai 90 graden naar N zodat een links voorwaartse positie wordt ingenomen terwijl met links een laag blok met de meshand wordt uitgevoerd.
 15. Blijf in de links voorwaarts positie terwijl met rechts een verwurging wordt uitgevoerd.
 16. Beweeg naar voren terwijl met rechts een voorwaartse trap wordt uitgevoerd.
 17. Land en beweeg naar een rechts voorwaartse positie terwijl met rechts een laag meshand blok wordt uitgevoerd.
 18. Blijf in de rechtsvoorwaartse positie terwijl met links een verwurging wordt uitgevoerd.
 19. Beweeg naar voren terwijl met links een voorwaartse trap wordt uitgevoerd.
 20. Land en beweeg naar een links voorwaartse positie terwijl met links een laag meshand blok wordt uitgevoerd.
 21. Blijf in de links voorwaarts positie terwijl met rechts een verwurging wordt uitgevoerd en KIHAP!
 22. Beweeg naar voren terwijl met rechts een voorwaartse trap wordt uitgevoerd.
 23. Land en beweeg naar een rechts voorwaartse positie terwijl een knie breek aanval wordt uitgevoerd. Pak de hiel van opponent met de rechterhand. Beweeg deze naar de borst terwijl met de linkerhand hard neerwaarts op de knie wordt gedrukt.
 24. Draai 180 graden zodat een rechts voorwaartse positie wordt ingenomen terwijl met de onderarmen een midden gespreid blok wordt uitgevoerd.
 25. Beweeg naar voren terwijl met links een voorwaartse trap wordt uitgevoerd.
 26. Land en beweeg naar een links voorwaartse positie terwijl een knie breek aanval wordt uitgevoerd. Pak de hiel van opponent met de linkerhand. Beweeg deze naar de borst terwijl met de rechterhand hard neerwaarts op de knie wordt gedrukt.
 27. Blijf in de links voorwaartse positie terwijl met de onderarmen een midden gespreid blok wordt uitgevoerd.
 28. Draai om de linkvoet heen, draai 90 graden zodat een L-stand wordt ingenomen terwijl met links een buitenwaarts meshand blok wordt uitgevoerd. De rechtervuist bevindt zich bij de band.
 29. Blijf in de L-stand terwijl met rechts een midden hoekstoot wordt uitgevoerd.
 30. Beweeg naar voren en beweeg daarbij de rechtervoet over de linkervoet, plaats beide vuisten op de rechterheup en voer met links een hoge zijwaartse trap uit. Laat het been vallen en maak een draai.
 31. Draai 180 graden in de richting van zodat een rechts voorwaartse positie wordt ingenomen terwijl met links een lage tegengestelde speerverwurging wordt uitgevoerd. De rechtervuist bevindt op de linkerschouder om te blokken.
 32. Blijf in de positie maar trek langzaam terwijl met rechts een laag voorarm blok wordt uitgevoerd.
 33. Beweeg naar voren zodat een links voorwaartse positie wordt ingenomen terwijl met links een midden inwaarts palmblok wordt uitgevoerd.
 34. Beweeg naar zodat een L-stand wordt ingenomen terwijl met rechts een elleboogslag wordt uitgevoerd. De rechtervuist bevindt zich in de linkerhandpalm.
 35. Blijf in de L-stand terwijl met rechts een midden meshand blok wordt uitgevoerd.
 36. Blijf in de L-stand terwijl met links een midden hoekstoot wordt uitgevoerd.
 37. Beweeg naar voren en beweeg daarbij de linkervoet over de rechtervoet, plaats beide vuisten op de linkerheup en voer met rechts een hoge zijwaartse trap uit. Laat het been vallen en maak een draai.
 38. Draai 180 graden in de richting van zodat een links voorwaartse positie wordt ingenomen terwijl met rechts een lage tegengestelde speerverwurging wordt uitgevoerd. De linkervuist bevindt op de rechterschouder om te blokken.
 39. Blijf in de positie maar trek langzaam terwijl met links een laag voorarm blok wordt uitgevoerd.
 40. Beweeg naar voren zodat een rechts voorwaartse positie wordt ingenomen terwijl met rechts een midden inwaarts palmblok wordt uitgevoerd.
 41. Beweeg naar zodat een L-stand wordt ingenomen terwijl met links een elleboogslag wordt uitgevoerd. De linkervuist bevindt zich in de rechterhandpalm.
 42. Beweeg de linkervoet inwaarts en plaats deze naast de rechtervoet. Beweeg beide handen boven het hoofd in een boog beweging. Breng ze dan naar beneden, heel langzaam terwijl er wordt uitgeademd.
 43. Draai 180 graden op de rechtervoet zodat een links voorwaartse positie wordt ingenomen terwijl met links een buitenwaartse meshand slag wordt uitgevoerd. Deze moet gericht zijn op de nek van de opponent.
 44. Blijf in de links voorwaartse positie terwijl met links een laag meshand blok wordt uitgevoerd.
 45. Beweeg naar voren zodat een rechts positie wordt ingenomen terwijl met rechts een inwaartse meshand slag wordt uitgevoerd.
 46. Blijf in de rechts voorwaartse positie terwijl met rechts een laag meshand blok wordt uitgevoerd.
 47. Beweeg naar voren zodat een links positie wordt ingenomen terwijl met links een inwaartse meshand slag wordt uitgevoerd.
 48. Blijf in de links voorwaartse positie terwijl met links een laag meshand blok wordt uitgevoerd.
 49. Beweeg naar voren zodat een rechts voorwaartse positie wordt ingenomen terwijl met de rechterhand een verwurging wordt uitgevoerd en KIHAP!