Kong Young Il is een eerste generatie Taekwon-do leerling van Generaal Choi Hong Hi, de vader van Taekwon-do. De basis van Kong Young Il’s taekwon-do liggen in de zogeheten Oh Do Kwan, de eerste taekwon-do school van Generaal Choi.

Vandaag de dag, ruim vijftig jaar later, geeft grootmeester Kong Young Il met dezelfde aanpak en passie les zoals hij dat destijds geleerd heeft. Kong Young Il is gefocused op het verspreiden en bewaken van het erfgoed dat Generaal Choi aan de wereld heeft overgelaten.

Grootmeester Kong Young Il woont met zijn vrouw in Las Vegas. Zijn zoons wonen in Los Angeles. Kong Young Il begon zijn martial arts carrière op negenjarige leeftijd. Hij startte op die leeftijd met het bekende Shotokan Karate. Tijdens zijn studieperiode van 1962 tot 1967 werd hij captain van het Universitaire taekwon-do team. Tegelijkertijd diende hij van 1963 tot 1967 in het Koreaanse leger, waar hij de rang sergeant behaalde. Hij gaf hier les als hoofdinstructeur van het leger van de Republiek van Korea.

Samen met Generaal Choi Hong Hi, grootmeester Nam Tae Hi en enkele andere instructeurs werkte hij aan de patronen van het hedendaagse taekwon-do.

Tijdens zijn carrière in het ITF demonstratie team (1973-1980) bezocht hij, in gezelschap van de andere instructeurs en Generaal Choi, meer dan 127 landen om het taekwon-do aan te prijzen.

Grootmeester Kong immigreerde naar de Verenigde Staten op uitnodiging van een Amerikaanse soldaat, die leerling van hem was toen deze gestationeerd was in Korea. Hij richtte talloze dojangs op in de Verenigde Staten en Puerto Rico. Tevens was hij hoofdinstructeur voor het bekende Federal Bureau of Investigation (FBI) in Pennsylvania.

Kong Young Il kreeg de 9de dan en daarbij behorende titel Grandmaster uit handen van Generaal Choi Hong Hi in Polen (1997).