Aan het einde van 1985 kwam Master Kim Ung Chol naar Bulgarije. Hij was de eerste ITF Taekwon-do Master die ons land bezocht en hij legde de grondvesten voor deze krijgskunst in Bulgarije. Zijn eerste bezoek was kort, maar hij liet in Bulgarije trouwe leerlingen en volgelingen achter.

Op verzoek van de Nationale Sport Academie bezocht Master Kim Ung Chol nogmaals Bulgarije in 1988. Het doel van zijn verblijf was het oprichten van de Bulgaarse Taekwon-do Federatie (BTF-ITF) en het formeren en trainen van het Bulgaarse Nationale Team. Dit om deel te kunnen nemen aan Internationale wedstrijden. De missie was geslaagd en in 1990 werd de BTF-ITF opgericht. In hetzelfde jaar nam het Bulgaarse team deel aan de wereldkampioenschappen ITF in Canada.

Het Bulgaarse Taekwon-do groeide aanzienlijk in de daarop volgende jaren. Voor een groot deel was dit succes toe te schrijven aan de activiteiten van de Koreaanse instructeurs in Bulgarije, te weten: Master Kim Ung Chol (7de dan Taekwon-do ITF), Master Sok Min Chol (7de dan ITF), welke lesgaf in Bulgarije van 1993 tot 1999 en Sabum Kim Chol Man (5de dan Taekwon-do ITF), welke les heeft gegeven in Bulgarije van 1989 tot 1993

Momenteel heeft GM Kim Ung Chol de hoogste graad binnen ITF: 9de dan. Tevens is hij één van de belangrijkste persoon binnen de ITF organisatie van Chang Ung.