De betekenis van deze poomsae is ‘te sterk om gebroken te worden’ of ‘diamant’. De bewegingen van deze poomsae zijn zo mooi als de Koreaanse berg Keumgang-san en zo sterk als diamant, Keumgang-seok. Het is de 10de stijlvorm in WTF Taekwondo.

Betekenis: Diamant
Aantal bewegingen: 29
Graduatie: 2de dan
Begin: Gesloten gereedstand

 1. Beweeg naar voren zodat een links voorwaartse positie wordt ingenomen terwijl een midden blok wigblok wordt uitgevoerd.
 2. Beweeg naar voren zodat een rechts voorwaartse positie wordt ingenomen terwijl met rechts een palmslag wordt uitgevoerd gericht op het hoofd.
 3. Beweeg naar voren zodat een links voorwaartse positie wordt ingenomen terwijl met links een palmslag wordt uitgevoerd gericht op het hoofd.
 4. Beweeg naar voren zodat een rechts voorwaartse positie wordt ingenomen terwijl met rechts een palmslag wordt uitgevoerd gericht op het hoofd.
 5. Beweeg naar achteren zodat een links achterwaartse positie wordt ingenomen terwijl met links een inwaarts midden meshand blok wordt uitgevoerd.
 6. Beweeg naar achteren zodat een rechts achterwaartse positie wordt ingenomen terwijl met rechts een inwaarts midden meshand blok wordt uitgevoerd.
 7. Beweeg naar achteren zodat een links achterwaartse positie wordt ingenomen terwijl met links een inwaarts midden meshand blok wordt uitgevoerd.
 8. Breng het linkerbeen van de grond en draai 90 graden zodat de rechter kraanvogelstand wordt ingenomen terwijl een Keumgang blok wordt uitgevoerd.
 9. Laat het been vallen zodat een L-stand wordt ingenomen terwijl met rechts een draaiende stoot wordt uitgevoerd.
 10. Draai op het linkerbeen 180 graden in de richting van W.
 11. Draai op het rechterbeen 180 graden in de richting van W zodat een L-stand wordt ingenomen terwijl met rechts een draaiende stoot wordt uitgevoerd.
 12. Draai 90 graden in de richting van N ga in paardrijstand staan en maak een berg wering met KIHAP!
 13. Draai 180 graden zodat een L-stand wordt ingenomen terwijl een middenwig blok wordt uitgevoerd.
 14. Trek de linkervoet naast de rechtervoet en kruis de armen over het lichaam.
 15. Blijf in deze positie terwijl een laag dubbel voorarm blok wordt uitgevoerd.
 16. Breng het linkerbeen van de grond en draai 180 graden terwijl met links een hoge rondwaartse trap wordt uitgevoerd.
 17. Breng het rechterbeen van de grond en draai 90 graden zodat de linker kraanvogelstand wordt ingenomen terwijl een Keumgang blok wordt uitgevoerd.
 18. Laat het been vallen zodat een L-stand wordt ingenomen terwijl met links een draaiende stoot wordt uitgevoerd.
 19. Draai op het rechterbeen 180 graden in de richting van E.
 20. Draai op het linkerbeen 180 graden in de richting van E zodat een L-stand wordt ingenomen terwijl met links een draaiende stoot wordt uitgevoerd.
 21. Draai 90 graden in de richting van N ga in paardrijstand staan en maak een berg wering met KIHAP!
 22. Draai 180 graden zodat een L-stand wordt ingenomen terwijl een middenwig blok wordt uitgevoerd.
 23. Trek de rechtervoet naast de linkervoet en kruis de armen over het lichaam.
 24. Blijf in deze positie terwijl een laag dubbel voorarm blok wordt uitgevoerd.
 25. Breng het rechterbeen van de grond en draai 180 graden terwijl met rechts een hoge rondwaartse trap wordt uitgevoerd.
 26. Breng het linkerbeen van de grond en draai 90 graden zodat de rechter kraanvogelstand wordt ingenomen terwijl een Keumgang blok wordt uitgevoerd.
 27. Laat het been vallen zodat een L-stand wordt ingenomen terwijl met rechts een draaiende stoot wordt uitgevoerd.
 28. Draai op het linkerbeen 180 graden in de richting van W.
 29. Draai op het rechterbeen 180 graden in de richting van W zodat een L-stand wordt ingenomen terwijl met rechts een draaiende stoot wordt uitgevoerd. Breng de linkervoet naar de rechtervoet zodat de voeten naast elkaar staan en de gereedstand wordt ingenomen.