Juche is het filosofische idee dat men meester van zijn eigen lot is en alle beslissingen zelf neemt. Met andere woorden: men is meester van de wereld. Het idee vindt zijn oorsprong in het Baekdu gebergte, dat de geest van het Koreaanse volk symboliseert. Het diagram weerspiegeld de berg Baekdu.

Betekenis: Filosofisch idee
Aantal bewegingen: 45
Graduatie: 3de dan
Begin: Parallelle gereedstand met een tweevoudige elleboog

 1. Verplaast de linker voet richting B en vorm een zittende stand richting D. Maak tegelijktijdig een parallel blok met de binnen voorarm.
 2. Maak een middelhoog hakend blok richting D met de rechter palm en sta tegelijk op richting D.
 3. Maak een middelhoge stoot richting D met de linker vuist en vorm tegelijktijdig een zittende stand richting D.
 4. Trek het rechter omgekeerde voetzwaard naar het linker kniegewrichten vorm een linker één-benige stand richting D. Maak tegelijktijdig een parallel blok met de buiten voorarm.
 5. Maak een middelhoge zijwaartse trap richting A en daaropvolgend een hoge omgekeerde haaktrap richting B. Behoud de positie van de handen zoals deze waren in 4. Voer langzaam uit.
 6. Laat de rechter voet zakken richting B met een springende beweging. Vorm een rechter x-stand richting F en maak tegelijktijdig een neerwaartse slag richting B met de rugkant van de rechter vuist.
 7. Maak een middelhoog hakende trap en daaropvolgend een hoge zijwaartse trap richting F met de linker voet. Trek tegelijktijdig beide vuisten voor de borst.
 8. Laat de linker voet zakken richting F met een stampende beweging en vorm een zittende stand richting B. Maak tegelijktijdig een hoge buitenwaartse vingertopslag richting F met de linker platte vingertoppen.
 9. Maak een hoge rechter elleboogstoot richting BF door te drukken tegen rechter zijvuist met de linker palm. Vorm tegelijktijdig een lange loopstand richting BF.
 10. Kruis de linker voet over de rechter voet en vorm een rechter x-stand richting B. Maak tegelijktijdig een laag voorwaarts blok richting B met de linker omgekeerde meshand door de onderzijde van de rechtervingers op de linker achter voorarm te plaatsen.
 11. Breng de rechter voet terug tot de gereedstand.Verplaats de rechter voet naar A en vorm een linker korte stand richting A. Maak tegelijktijdig een middelhoog beschermend blok richting A met de meshand.
 12. Maak een gesprongen slag richting A met de linker meshand en draai tegelijktijdig rond tegen de klok in. Land richting A en vorm een rechter korte stand richting A met de linker arm uitgestrekt.
 13. Verplaats de rechter voet richting A en vorm een zittende stand richting D. Maak tegelijktijdig een parallel blok met de binnen voorarm.
 14. Maak een middelhoog hakend blok richting D met de linker palm en sta tegelijktijdig op richting D.
 15. Maak een middelhoge stoot richting D met de recher vuist en vorm tegelijktijdig een zittende stand richting D.
 16. Trek het linker omgekeerde voetzwaard naar het rechter knie gewricht en vorm een rechter één-benige stand richting D. Maak tegelijktijdig een parallelblok met de buiten voorarm.
 17. Maak een middelhoge zijwaartse trap richting B en daaropvolgend een omgekeerde haaktrap richting A met de linker voet. Behoud de positie van de handen zoals in 16. Voer langzaam uit.
 18. Laat de linker voet zakken richting A in een springende beweging en vorm een linker x-stand richting E. Maak tegelijktijdig een neerwaartse slag richting A met de linker rugkant vuist.
 19. Maak een middelhoge hakende trap en daaropvolgend een hoge zijwaartse trap richting E met de rechter voet. Trek beide vuisten voor de borst.
 20. Laat de rechter voet zakken richting E in een stampende beweging en vorm een zittende stand richting A. Maak tegelijktijdig een hoge buitenwaartse vingertopslag richting E met de rechter platte vingertoppen.
 21. Maak een hoge linker elleboogstoot richting AE door de met de rechter palm tegen de linker zijvuist te drukken. Vorm tegelijktijdig een rechter lange loopstand richting AE.
 22. Kruis de rechter voet over de linker voet en vorm een linker x-stand richting A. Maak tegelijktijdig een laag voorwaarts blok richting A met de omgekeerde rechter meshand door de onderzijde van de linkervingers op de rechter achter voorarm te plaatsen.
 23. Verplaats de linker voet richting B en vorm een rechter korte stand richting B. Maak tegelijktijdig een middelhoog beschermend blok rechting B met de meshand.
 24. Maak een gesprongen slag richting B met de rechter meshand. Draai tegelijktijig rond met de klok mee en land dan richting B in een linker korte stand richting B, de rechter arm uitgestrekt.
 25. Maak een sikkeltrap richting B met de linker voet en laat deze dan zakken richting B en vorm een rechter achtervoetstand richting B. Maak tegelijktijdig een middelhoog beschermend blok met de voorarm.
 26. Breng de rechter voet naar de linker voet en vorm een gesloten stand met de handen geheven richting D. Voer langzaam uit.
 27. Schuif richting C en vorm een linker achtervoetstand richting D. Maak tegelijktijdig een neerwaartse steek met de rechter rechte elleboog.
 28. Maak een hoge halfcirkelvormige slag met de linker boog-hand en vorm tegelijktijdig een rechter lange loopstand richting D door de rechter voet te slippen.
 29. Schuif richting C en vorm een rechter achtervoetstand richting D. Maak tegelijktijdig een neerwaartse steek met de linker rechte elleboog.
 30. Maak een hoge halfcirkelvormige slag met de rechter boog-hand. Vorm tegelijktijdig een linker lange loopstand richting D door de linker voet te slippen.
 31. Verplaats de linker voet richting C en vorm een rechterlange loopstand richting D. Maak tegelijktijdig een hoge binnenwaartse slag richting D met de dubbelle meshand.
 32. Verplaats de rechter voet richting C en vorm een linker lange loopstand richting D. Maak tegelijktijdig een neerwaartse stoot met de rechter vuist.
 33. Verplaats de linker voet naar het zij-aanzicht van de rechter voet en verschuif dan richting C en vorm een rechter korte stand richting D. Maak tegelijktijdig een neerwaarts blok met de linker buiten voorarm.
 34. Maak een ontwijkende omgekeerde draaiende trap richting D met de rechter voet en vlieg tegelijktijdig weg van D. Land richting C en vorm een linker korte stand richting D. Maak tegelijktijdig een middelhoog beschermend blok richting D met de voorarmen.
 35. Verplaats de rechter voet naar het zij-aanzicht van de linker voet en verschuif dan richting C en vorm een linker korte stand richting D. Maak tegelijktijdig een neerwaarts blok met de rechter buiten voorarm.
 36. Maak een ontwijkende omgekeerde draaiende trap richting D met de linker voet en vlieg tegelijktijdig weg van D. Land richting C en vorm een rechter korte stand richting D. Maak tegelijktijdig een middelhoog beschermend blok richting D met de voorarmen.
 37. Verplaats de rechter voet richting D en dan de linker voet richting D. Maak een gesprongen trap in twee richtingen (draaitrap met de linker voet, zijwaartse trap met de rechter voet. Vlieg richting D.
 38. Land richting D en vorm een linker diagonale stand richting D. Maak tegelijktijdig een stijgend blok met de dubbelle palm.
 39. Verschuif richting D en vorm een rechter achtervoetstand richting C. Maak tegelijktijdig een zijwaartse steek richting D met de rechter elleboog.
 40. Draai het gezicht richting D en vorm een rechter gebogen gereedstand B richting C en maak dan een middelhoge achterwaartse trap richting D met de linker voet. Voer langzaam uit.
 41. Laat de linker voet zakken richting D in een stampende beweging en vorm een rechter korte stand richting D. Maak tegelijktijdig een horizontale slag richting D met de rugkant van de linker vuist.
 42. Maak een hoge binnenwaartse vingertopslag richting D met de rechter platte vingertoppen. Vorm tegelijktijdig een parallelle gereedstand richting D door de rechter voet terug te trekken.
 43. Maak een voorwaartse stoot en daaropvolgend een opwaartse stoot richting D met de rechter vuist. Vlieg tegelijktijdig richting D en land dan richting in een gesloten stand richting D met de rechter vuist uitgestrekt.
 44. Verplaats de rechter voet richting D en vorm een rechter lange loopstand richting D. Maak tegelijktijdig een voorwaartse neerwaartse slag met de linker meshand.
 45. Verplaats de linker voet richting D en vorm een linker lange loopstand richting D. Maak tegelijktijdig een middelhoge stoot richting D met de rechter vuist.

Juche
juche_pattern2
Juche
juche_pattern4
juche_pattern5
Juche