Rhee Jhoon Goo werd geboren op 7 januari 1932 in Zuid-Korea. Hij is een Zuid-Koreaanse meester van de sport Taekwon-Do. Hij wordt ook wel de vader van het Amerikaanse Taekwon-Do genoemd. Deze meester is 10de dan.

Jhoon Rhee werd geboren tijdens de periode dat de Japanners zijn vaderland bezette. Op 13 jarige leeftijd begon hij met het beoefenen van Martial Arts. Rhee kreeg de krijgskunst onderwezen door Nam Tae Hi. In 1960 werd hij bevriend met Bruce Lee. Deze twee bouwden een goede relatie op wat hen ten goede kwam als Martial Artists.

Hij is de bekendste Koreaans-Amerikaanse immigrant. Rhee is ook goed bekend in Washington DC. Zelf heeft hij ook een Martial Arts film uitgebracht met als titel ‘’When Taekwon-Do Strikes’’.

Rhee werd in 2007 ingewijd in de Taekwon-Do Hall of Fame. Hij wordt vermeld als zowel de pionier van de Amerikaanse Taekwon-Do als de pionier van het Russische Taekwon-Do. In de jaren 1950, 1960 en 1970 wordt hij vermeld in de lijst pioniers van Amerika.

Hij ontwierp zelf ‘Martial Ballet’ dit is een krijgskunst die wordt uitgevoerd op muziek. Deze sport wordt beoefent op de school van Rhee.

Vandaag de dag is Rhee meer dan ooit een helpende filosoof. Zijn boodschap is duidelijk: Deze manier van leven en denken maakt iedereen gelukkiger, gezonder, en zorgt voor een betere plek in de wereld.