Jamil Chami wordt wereldkampioen in Canada 2007De Utrechtenaar Jamil Chami (In Nae Do Kwan) is zaterdag Wereldkampioen Taekwon-do geworden in Canada. Jamil versloeg in de categorie tot 71 kilo achtereenvolgens Taekwon-doins uit Finland, Noorwegen, Schotland, Wales en uiteindelijk Roemenië te verslaan. In de halve finale versloeg Jamil niemand minder dan meervoudig wereldkampioen Neil Ernest. Taekwon-do.nl feliciteert Jamil van harte met deze fantastische prestatie.

De resultaten van de Nederlandse selectie beperkten zich niet tot het succes van Jamil. Het junioren heren team wist hun succes van het EK vorige maand te verlengen door maar liefst twee prijzen als team te winnen: brons bij de special techniques en zilver op het onderdeel sparring. Ook de senioren heren wonnen brons op het onderdeel special techniques teams.

Individuele resultaten waren er nog voor Tim Kool (Koguryo), die brons won in de categorie sparring plus 80 kilo. Mitchel Arens won eveneens brons, maar dan in de zwaarste junioren klasse (plus 70 kilo). Maxine Pura (Difesa) wist bij de junioren dames zilver te winnen in de categorie Tuls 2de dan. Als laatste was er nog brons voor de junioren Adolfs en Arens op het nieuwe wedstrijdonderdeel pre-arranged sparring.

Alle uitslagen vind je op de officiële website van het WK