itfJames Tjin A Ton van Taekwon-do school In Nae Do Kwan uit Utrecht/Nieuwegein heeft 12 oktober jongstleden uit handen van het bestuur van ITF (Internationale Taekwon-do Federatie)-Nederland zijn 7de Dan mogen ontvangen. James is nu 7de Dan houder van ITF Nederland. Zijn Dangraad is erkend door de wereldorganisatie ITF waar de vorig jaar overleden generaal Choi Hong Hi de grondlegger van is.

James is zijn carrière pas op 17 jarige leeftijd begonnen. Na het behalen van zijn zwarte band is hij les gaan geven bij IN NAE DO KWAN. Hierdoor had hij zelf geen trainer die hem begeleide in zijn actieve sportcarrière. Ondanks dat heeft hij vele prijzen en titels behaald met als hoogtepunten; 2de op de wereldspelen in Noord-Korea, Nederlands en Duits kampioenschap Taekwon-do en jarenlang regerende Nederlands titelhouder All style. Hij heeft veel seminars gevolgd en al zijn Dangraden behaald bij de grondlegger Choi Hong Hi en zijn zoon (wat niet veel mensen kunnen zeggen) maar het meest indrukwekkende was wel het speciaal aangevraagde examen in Noord-Korea voor zijn 4de Dan, samen met de toenmalige bondscoach. Zij waren samen de enige westerse taekwondoïns die daar ooit examen hebben gedaan.

Naast het lesgeven en besturen van In Nae Do Kwan is James ook actief op nationaal niveau bij ITF-Nederland (die hij samen met Kiet Tjon A Pauw notariaal heeft opgericht) waar hij door de jaren heen verschillende functies heeft bekleedt vanaf voorzitter/secretaris/penningmeester/scheidsrechter tot en met lid technische- en examencommissie. Internationaal is James als hoofd-matscheidsrechter vanaf 1989 op Europees- en Wereldkampioenschappen Taekwon-do ook actief . Hier heeft hij ook de top bereikt gezien het feit dat hij werd verkozen boven alle andere scheidsrechters om afgelopen jaar bij de Wereldkampioenschappen Taekwon-do in Warschau de finales te leiden en te jureren.

Dat zijn inspanningen bij In Nae Do Kwan op clubniveau, landelijk en internationaal niet onopgemerkt zijn gebleven in de stad Utrecht mocht blijken door het ontvangen van de hoogste sportonderscheiding van Utrecht uit handen van de burgemeester Mevr. Brouwer tijdens het 30-jarig bestaan van In Nae Do Kwan in februari 2003.

Taekwon-do is voor James niet alleen het beoefenen van een sport, een martial art en een sociale beleving maar ook een “Way of Life”geworden. Taekwon-do zit hem in het bloed, in zijn geest dus in zijn manier van leven. Vanaf nu is James Tjin A Ton een Master en dus in het Koreaanse Taekwon-do een Sahyun.