Irish Open Taekwon-do 2013Vrijdag 22 November – Na lang te hebben gewacht mochten we eindelijk weer mee naar Ierland. Dus zoals afgesproken verzamelde iedereen s’ochtends om half 8 op Schiphol. Maar natuurlijk was niet iedereen op tijd, want Jennifer was thuis haar jas vergeten…. Na ongeveer een half uur langer hebben gewacht kwamen Raymond, Jennifer, Cody en Colin aanlopen. Dit keer mét jas. Het inchecken kon beginnen.

Bij het inchecken waren er ook nog wel wat probleempjes, want Sandy en Rob konden niet inchecken. Als iemand met de naam Allewiesieus in het systeem staat komt die niet door de douane met de naam V. Woggelum. Ook Sandy had zo haar problemen. Toen het uiteindelijk was opgelost, moesten we flink doorlopen want het boarden was al begonnen. Toen we bij de gate aankwamen, konden we na al die tijd eindelijk boarden. Voorderest verliep vliegreis vlekkeloos.

Eenmaal aangekomen bij het Hostel, had Danielle toch pech. Want kamernummer 304 bleek niet de juiste te zijn. Dus het begon al goed. Iedereen had hun kamer gekregen, en kreeg een half uurtje voor zichzelf. Sommige mensen onder ons hadden een theeapparaat op hun kamer (Cody).

Nadat iedereen zijn koffers had gedropt en voor het Hostel stond te wachten, gingen we de stad in. In de stad aangekomen gingen we opzoek naar een restaurant. Raymond wist de weg wel, maar na 4 uur zoeken hadden we nog steeds niks voor de zaterdagavond. Na al die tijd zoeken was er toch nog een gaatje gevonden om te winkelen. Sam en Daphne hadden het al de hele weg over de Penny’s, dus ja…. De groep waarmee je dan loopt heeft dan dus even pech en mag dus fijn mee naar de Penny’s.

Ook s’avonds was het al super gezellig en iedereen had al iets gedronken. Ook Peter was aanwezig, maar door al iets gedronken te hebben vergeet je het verschil tussen een bank en een stoel… en als je dan ook nog naar de wc moet maar die niet kan vinden in de keuken, werd het tijd om terug te gaan naar het Hostel. Na een vermoeide dag ging iedereen vroeg slapen, want de volgende dag kwamen de zwarte banders in actie.

Zaterdag 23 November
Vandaag was de 1e dag van het toernooi. Aangekomen bij de sporthal, was er een grote verbazing dat we als eerste aankwamen. Toen de deelnemers hun bandjes hadden gekregen konden we allemaal de zaal in, betaald of niet (Sandy, Cindy en Jacqueline). Ondertussen had Danielle een afspraak gemaakt met Kiki, omdat Kiki niet zo handig is zou ze elke keer als ze valt 5 euro betalen. Zo gezegd, zo gedaan. Het toernooi kon beginnen! Voordat de zwarte banders gingen opstellen, hadden Sam en Daphne hadden een erg leuke jongen gezien. Natuurlijk had Rory ervan gehoord en zou dus regelen dat ze op de foto konden met hem… De dag begon met Tuls. De eerste die Tuls mocht lopen was Sam. Door een raadsel werd ze helaas uitgeschakeld. De volgende die aan de beurt was, was Daphne. Zij kwam met 5 – 0 de eerste ronde door. Ze won de ene partij na de andere, en is uiteindelijk 1e worden. Ook Jennifer en Cody deden mee aan het onderdeel Tuls, helaas vergat Jennifer haar Tul en lag jammer genoeg uit de race. Cody draaide goeie partijen maar verloor helaas de finale, maar behaalde een mooie 2e plaats. Na lang te hebben gewacht kon het sparren beginnen!

Iedereen had er zin in, en was begonnen aan de warming-up. Sam begon goed, en had waarschijnlijk het licht gezien. Ze ging als een beest tekeer en werd 1e in haar poul. Ook Jennifer deed het super, en ook zij stond in de finale. De finale net aan verloren en werd knap 2e. Na lang te hebben gewacht, mochten Cody en Daphne ook aan de bak. Allebei 1e ronde eruit, maar wel super goed gevochten. Het resultaat mocht er zijn, want alle zwarte banders hadden prijs. Nu hopen dat het de volgende dag ook zo verloopt!

Zondag 24 November
Er was weer een nieuwe dag aangebroken, en het was de beurt aan de gekleurde banders. Ze hadden er allemaal zin in. Ook deze dag begonnen ze met Tuls, en alle gekleurde banders deden mee aan dit onderdeel. Rens beet de spits af en kwam steeds een ronde verder, maar had de kwart finale verloren en werd knap 3e. Nadat Rens geweest was, was het ook de beurt aan Nick en Kiki. Ook hun deden goed hun best en behaalde allebei een 3e plaats. Nu dit onderdeel was afgerond, kon ook voor hun het sparren beginnen. Ondertussen kreeg Colin te horen dat die pas aan het einde van de dag aan de beurt zou zijn met Tuls en sparren.

Na allemaal opgewarmd te zijn, konden ze eindelijk aan de bak. De 1e die mocht beginnen met sparren was nogmaals Rens. Jammer genoeg de 1e ronde net aan verloren, maar had goed gevochten. Vlak daarna mocht ook Kiki het gevecht aan. Helaas doordat ze een blessure kreeg in de finale heeft ze hem niet uit kunnen spelen, maar werd getroost door het behalen van de 2e plek. Na een tijdje wachten kon ook Nick eindelijk beginnen aan zijn partijen. Nick heeft super goed gevochten en is daarom ook beloond met de 1e plaats.

Ondertussen zat ook Colin nog steeds te wachten totdat hij eindelijk mocht beginnen met Tuls, en ja hoor, na heel heel heel heel heel lang gewacht te hebben was het aan Colin om ook in actie te komen. Hij liep zijn Tuls goed maar vergat zijn Tul in de kwart finale waardoor hij hem helaas verloren had. Maar werd toch nog 3e in zijn poul. Ook Colin moest daarna nog sparren. De eerste ronde helaas verloren, maar deed goed zijn best.

Als afsluiter van het toernooi, maakten we natuurlijk nog een foto van de deelnemers met de behaalde prijzen. Ook iedereen was super tevreden over de coaches Rory, Raymond en Jeffery. Ook hun wilde een foto met de behaald prijzen. Zoals gewoonlijk belandde we s’avonds in de pub, met een dj waar de oudjes wel raad mee wisten.. Ook de Engelse kwamen nog even mee feesten. Na al dat gefeest was iedereen doodop en ging naar hun kamer.

Maandag 25 November
Iedereen kreeg wat meer tijd dan de dagen ervoor, want moesten pas om 10 uitchecken. Na even groepsberaad gehad te hebben, ging iedereen zijn/haar eigen gang. Ontbijten en shoppen om om 13;45 weer in het Hostel te zijn. Na het bespreken van het geweldige weekend dat we hebben gehad, stonden de taxi’s klaar om ons naar het vliegveld te brengen. Bij het inchecken hadden nogmaals Rob en Sandy hun problemen. Gelukkig sneller opgelost dan op de heenreis. Bij de douane was Colin aangehouden en moest wat spullen inleveren en moest tot 2x gefouilleerd worden voordat die mocht doorlopen. Na een spelletje ninja kon de terugreis beginnen.

Iedereen super bedankt voor het gave weekend en hopelijk volgend jaar weer !

Daphne van der Wijngaart

Internet:
Sportschool Tim Kool

Wist je dat..?!
– Als je gedronken hebt, het niet verstandig is om een handstand te maken.
– Cody ; Sam van Oranje heette op het toernooi.
– Kersttruien helemaal in zijn.
– Boeren kan leiden tot overgeven.
– Bas cor sleutel goed kan vertalen.
– Sam en Daphne alleen maar Mac Flurry’s willen
– Instappen aan de rechterkant alleen voor de chauffeur is hee Rob.
– Een bank geen stoel is.
– Kiki van de tribune kan glijden.
– Nick en Rens bier drinken
– Dat de snor in Ierland sneller groeit dan in Delft.
– Sandy op haar sokken door de douane loopt
– Danielle goed kan speechen.
– Cody een theeapparaat op zijn kamer had en Jennifer een doortrek
– Kiki meer dan 1x is gevallen
– De trollie’s van Cleem heel handig zijn