Master Hwang Ho Yong is geboren op 11 mei 1956 in Noord-Korea. Zijn geboorteplaats was het kleine dorpje Sin-Uiz nabij de Chinese grens. Hij begon met Taekwon-do toen hij dertien jaar oud was. In eerste instantie gaf hij de voorkeur aan andere sporten, zoals basketbal en gymnastiek, maar uiteindelijk won zijn liefde voor Taekwon-do. Hij besteedde daarna al zijn tijd aan training en het verbeteren van zijn techniek.

Zowel zijn oudere broer en zus deden eveneens aan taekwon-do. Dankzij de juiste instructies, harde training en vastberadenheid haalde hij uiteindelijk op 17-jarige leeftijd zijn eerste dan.

Master Hwang studeerde aan de universiteit om zich te specialiseren op het sportgebied. Na zijn afstuderen heeft hij werk verricht voor de Korean Taekwon-do Federation. Op zijn 28ste haalde hij uiteindelijk zijn 4de dan onder toezicht van de grondlegger van Taekwon-do: Generaal Choi Hong Hi. Hiermee verkreeg hij de status van Internationaal Instructeur en kon hij taekwon-do verspreiden als leraar.

Tijdens demonstraties en toernooien was master Hwang altijd bijzonder geinteresseerd in de speciale technieken om zo hoog mogelijk te trappen. Hij won dan ook uiteindelijk tweemaal het Koreaanse kampioenschap op dit onderdeel. In de encyclopedie kan men vele foto’s terugvinden van master Hwang bij uitvoering van de gesprongen technieken.

In 1987 kwam master Hwang naar Tsjechoslowakije om daar authentiek taekwon-do verder te verspreiden. Hij verbleef er in eerste instantie drie jaar en in 1990 werd de Czech Taekwon-do Federation opgericht.

Van 1992 tot 1995 verbleef master Hwang in DPRK (Noord-Korea) en werd daar het hoofd van de trainers afdeling en het Koreaanse team. In die tijd had hij de 7de dan inmiddels. Uiteindelijk keerde master Hwang in 1995 terug naar Tsjechië met zijn vrouw en dochter. Eén jaar later werd zijn zoon geboren.

In het najaar van 2000 keerd hij wederom voor twee jaar terug naar zijn vaderland en werd voorzitter voor de opleiding van Internationaal Instructeurs. In 2002 kwam hij wederom terug naar Tsjechië en werd een jaar later in Griekenland gepromoveerd tot Senior Master (8ste dan).