In februari 2018 waren de danexamens voor 4 kandidaten voor KISPORT Martial Academie en Tjamie Sport. Onder leiding van 3 Sabums, opgeleid in de ​school van KISPORT, werden deze kandidaten aan een pittig examen onderworpen onder de vlag van ITF HQ Nederland – Korea in de mooie Do’Jang van KISPORT in Barneveld. Alvorens deelnemers mogen deelnemen aan een examen binnen onze organisatie zijn er vele stappen eerst die ondernomen moeten worden.

Ieder jaar vind er aan het begin van het seizoen een Black Belt Congres plaats waar potentiele deelnemers worden uitgelegd waar ze aan moeten voldoen. Als zij aangeven examen te willen doen gaat een periode van rijping en training in van 9 maanden (ongeacht wat er voor de tijden in de encyclopedie staat) om fysiek en mentaal klaar te worden gemaakt voor het examen.

2 maanden voor het examen vind er een zwaar proefexamen plaats van minimaal 4 uur waarin alle facetten van Taekwon-Do, conditie en mentale weerbaarheid aan bod komen. Menigeen komen hier niet door heen en zullen een langere periode moeten rijpen en trainen alvorens toestemming te krijgen om examen te mogen doen.

Als al deze zaken zijn volbracht dan kunnen de leraren met een gerust hart hun leden begeleiden naar het examen. Op de avond van het examen is het een Open Huis waarin alle sporters, ouders, familie, vrienden en vriendinnen kunnen komen kijken naar de kunsten van de nieuwe potentiële zwarte banders.

Bedenk dat dit een zware mentale opgave is want onze examens zijn openbaar en dat betekent altijd minimaal 50-75 bezoekers van jong tot oud. Het niveau in de club is hoog en dus weten de kijkers de verrichtingen van de deelnemers op waarde te schatten. Dit is dus een extra commissie naast de echte examencommissie. Respect verdien je door hard te werken en te tonen wat je waard bent.

De examencommissie bestaande uit,

Harry van Schaik, 6e Dan ITF Taekwon-Do

Edwin Wanner, 4e Dan ITF Taekwon-Do

Jamil Chami, 4e Dan ITF Taekwon-Do

werden door de kandidaten overtuigd van hun kunnen en gepromoveerd tot

Wieke Manders, 2e Dan ITF Taekwon-Do (Tjamie Sport)

Raz Shirvani, 1e Dan ITF Taekwon-Do (Tjamie Sport)

Daan van Doorn, 1e Dan ITF Taekwon-Do (KISPORT MA)

Rene Surquin, 1e Dan ITF Taekwon-Do (KISPORT MA)

​Wij feliciteren de geslaagden en wensen hen een goed nieuw pad in Taekwon-Do toe. ​

 

Harry van Schaik “Active and Involved”