Generaal Choi-Yong, commandant van de gewapende krachten gedurende de 14de eeuw, werd gerespecteerd voor zijn trouw, vaderlandsliefde en nederigheid. Hij werd geëxecuteerd door zijn ondergeschikte commandanten, aangevoerd door generaal Yi Sung Gae, later de eerste koning van de Lee dynastie

Betekenis: Generaal
Aantal bewegingen: 46
Graduatie: 4de dan
Begin: Gesloten Gereedstand C

 1. Verplaats de linker voet richting D en vorm een rechter achtervoetstand richting D. Maak tegelijktijdig een middelhoog beschermend blok richting D met de voorarm.
 2. Maak een hoge stoot richting D met de linker midden-knokkel vuist. Behoud hierbij de rechter achtervoetstand richting D.
 3. Verplaats de linker voet op lijn CD en vorm een linker achtervoetstand richting C. Maak tegelijktijdig een middelhoog beschermend blok richting C met de voorarm.
 4. Maak een hoge stoot richting C met de rechter midden-knokkel vuist en behoud hierbij de linker achtervoetstand richting C.
 5. Verplaats de rechter voet op lijn CD en vorm een linker lange loopstand richting D. Maak tegelijktijdig een stijgend blok met de linker meshand.
 6. Maak een cirkelblok richting AD met de rechter binnen voorarm. Behoud hierbij de linker lange loopstand richting D.
 7. Maak een middelhoge stoot richting met de linker vuist. Behoud hierbij de linker lange loopstand richting D.
 8. Verplaats de linker voet op lijn CD en vorm een rechter lange loopstand richting C. Maak tegelijktijdig een stijgend blok met de rechter meshand.
 9. Maak een cirkelblok richting AC met de linker binnen voorarm en behoud hierbij de rechter lange loopstand richting C.
 10. Maak een middelhoge stoot richting C met de rechter vuist en behoud hierbij de rechter lange loopstand richting C.
 11. Verplaats de rechter voet op lijn CD en vorm een rechter korte stand richting D. Maak tegelijktijdig een laag beschermend blok richting D met de meshand.
 12. Maak een middelhoge draaiende trap richting AD met de rechter voet en laat deze dan zakken naar de zijkant van de linker voet.
 13. Maak een hoge omgekeerde hakende trap richting D met de linker voet.
 14. Maak een middelhoge zijwaartse trap richting D met de linker voet, trek beide handen in de tegengestelde richting. Voer de trappen uit 13 en 14 uit als een achtereenvolgende trap.
 15. Laat de linker voet zakken richting D en vorm een linker lange loopstand richting D. Maak tegelijktijdig een slag naar de linker palm met de rechter voor-elleboog.
 16. Verplaats de linker voet op lijn CD en vorm een linker korte stand richting C. Maak tegelijktijdig een laag beschermend blok richting C met de meshand.
 17. Maak een middelhoge draaiende trap richting AC met de linker voet en laat deze dan zakken naar de zijkant van de rechter voet.
 18. Maak een hoge omgekeerde hakende trap richting C met de rechter voet.
 19. Maak een middelhoge zijwaartse trap richting D met de rechter voet, trek beide handen in de tegengestelde richting. Voer de trappen uit 18 en 19 uit als een achtereenvolgende trap.
 20. Laat de rechter voet zakken richting C en vorm een rechter lange loopstand richting C. Maak tegelijktijdig een slag naar de rechter palm met de linker voor-elleboog.
 21. Verplaats de linker voet richting C en vorm een linker lange loopstand richting C. Maak tegelijktijdig een duwend blok met de rechter palm.
 22. Verplaats de rechter voet richting C en vorm een rechter lange loopstand richting C. Maak tegelijktijdig een duwend blok met de linker palm. Voer 21 en 22 snel uit.
 23. Verplaats de rechter voet richting D en verplaats dan de linker voet richting D, draaiend tegen de klok in en vorm een linker lange loopstand richting D. Maak tegelijktijdig een w-vormig blok met de meshand.
 24. Maak een snelle middelhoge voorwaartse trap richting D met de rechter voet en behoud de positie van de handen zoals in 23.
 25. Laat de rechter voet zakken richting C en vorm een rechter korte stand richting D. Maak tegelijktijdig een middelhoog beschermend blok richting D met de voorarm.
 26. Verplaats de rechter voet richting D en vorm een rechter lange loopstand richting D. Maak tegelijktijdig een w-vormig blok met de meshand.
 27. Maak een middelhoge snelle voorwaartse trap richting D met de linker voet en behoud de positie van de handen zoals deze waren in 26.
 28. Laat de linker voet zakken richting D en vorm een een linker korte stand richting C. Maak tegelijktijdig een middelhoog beschermend blok richting C met de voorarm.
 29. Verplaats de linker voet richting C en verplaats dan de rechter voet richting C. Verschuif dan richting C, draaiend met de klok en vorm een linker korte stand richting D. Maak tegelijktijdig een middelhoog beschermend blok richting D met de voorarm.
 30. Verplaats de linker voet richting D en vorm een linker lange loopstand richting D. Maak tegelijktijdig een hoge steek richting C met de linker platte vingertoppen.
 31. Verplaats de linker voet op lijn CD en vorm een rechter lange loopstand richting C. Maak tegelijktijdig een hoge steek richting C met de rechter platte vingertoppen.
 32. Verplaats de rechter voet richting D, draaiend met de klok en vorm een parallelle stand richting B. Maak tegelijktijdig een middelhoog hakend blok richting B met de rechter palm.
 33. Maak een middelhoge stoot richting B met de linker vuist en behoud hierbij de parallelle stand richting B.
 34. Draai het gezicht richting A en vorm een linker gebogen gereedstand A richting A.
 35. Maak een middelhoge zijwaartse trap richting A met de rechter voet en vorm een beschermend voorarm blok.
 36. Laat de rechter voet zakken richting A in een springende beweging en vorm een rechter x-stand richting AD. Maak tegelijktijdig een hoge zijwaartse slag richting A met de rugkant van de rechter vuist. Breng de linker achterkant van de palm naar de rechter zijvuist.
 37. Maak een hoge omgekeerde hakende trap richting B met de rechter voet.
 38. Laat de rechter voet zakken richting B met een stampende beweging en vorm een linker korte stand richting B. Maak tegelijktijdig een middelhoge buitenwaartse slag richting B met de rechter meshand.
 39. Verplaats de linker voet richting D, draaiend tegen de klok en vorm een parallelle stand richting A. Maak tegelijktijdig een middelhoog hakend blok richting A met de linker palm.
 40. Maak een middelhoge stoot richting A met de rechter vuist en behoud hierbij de parallelle stand richting A.
 41. Draai het gezicht richting B en vorm tegelijktijdig een rechter gebogen gereedstand A richting B.
 42. Maak een middelhoge zijwaartse trap richting B met de linker voet en vorm een beschermend voorarm blok.
 43. Laat de linker voet zakken richting B in een springende beweging en vorm een linker x-stand richting BD. Maak tegelijktijdig een hoge zijwaartse slag richting B met de rugkant van de linker vuist. Breng de achterkant van de rechter palm naar de linker zijvuist.
 44. Maak een hoge omgekeerde hakende trap richting A met de linker voet.
 45. Laat de linker voet zakken richting A in een stampende beweging en vorm een rechter korte stand richting A. Maak tegelijktijdig een middelhoge buitenwaartse slag richting A met de linker meshand.
 46. Verschuif richting A en vorm een rechter gefixeerde stand richting A. Maak tegelijktijdig een middelhoge stoot richting A met de rechter vuist.

Choi-Yong
Choi-Yong
Choi-Yong
Choi-Yong
Choi-Yong
Choi-Yong