Choi Chang Keun werd geboren rond 1940 in Korea. Tijdens deze periode waren de Japanners de bezetters van dit land. In 1956 begon hij met het beoefenen van Martial Arts, Taekwon-Do, en Karate onder zijn instructeurs Hong en Kim in het Zuid Koreaans leger.

Vervolgens werd hij opgeleid door Jong Lim Woo de directeur van Taekwon-Do in het Koreaans leger. In 1960 bereikte Choi de tweede dan in Taekwon-Do. In 1961 hielp hij Choi Hong Hi om patronen (tul) te creëren die vandaag de dag veel worden beoefend.

In 1962 werd hij bevordert tot derde dan. In datzelfde jaar werd hij de eerste Taekwon-Do Wereldkampioen in sparring en tul,vervolgens werd hij in 1963 de eerste Tae Soo Do Wereldkampioen (full contact, zwaargewicht, en 3de tot en met 5de dan divisie).

In 1970 verhuisde Choi naar Vancouver in Canada. Daar begon hij de eerste Taekwon-Do school, in dat zelfde jaar vestigde hij ook de Taekwon-Do club van de Universiteit van Britisch Columbia.

Tien jaar later ontwierp hij de “tree” (boom) van de Internationale Taekwon-Do Federatie (ITF). Met als gevolg dat op de achterkant van alle ITF uniformen een zogenaamde boom wordt gedragen. In 1981 behaalde hij de 8ste dan en in 2002 de 9de dan.

Choi is begonnen met een campagne om ITF beoefenaars te verenigen over de hele wereld. Hij geeft nog steeds les en geeft hulp aan degenen die betrokken zijn bij de geweldige sport en kunst Taekwon-Do.