Noot: Charles E. “Chuck” Sereff kreeg de 9de dan en de titel Grootmeester nadat zijn biografie was geschreven. Hij is derde in rang in het ITF Taekwon-Do in de wereld, na Generaal Choi Hong Hi, de oprichter van Taekwon-Do, en Grootmeester Rhee Ki Ha. Meester Charles Sereff werd benoemd tot grootmeester op 12 augustus 1997.

Originele biografie:
Het duurt 30 jaar om de onderscheiding van de 8ste dan te bereiken. Meester C.E. “Chuck” Sereff bereikte deze mijlpijl in 1990, slechts enkele jaren voor z’n 60ste verjaardag. Tijdens de lange periode om een grootmeester te worden, hebben zijn charisma en deskundigheid vele honderden studenten geholpen, van beginners met de witte band tot aan mensen met de 5de en 6de dan. Meester Sereff was de eerste non-oriëntaalse persoon die door de Internationale Taekwon-Do Federatie werd aangesteld als internationaal instructeur.

Meester Sereff begon in 1961 met martial arts. Twee jaar later richtte de eerste school in de Koreaanse stijl op in de omgeving van Denver. In het prille begin had hij slechts zes studenten. Uiteindelijk werd hij voorzitter van de 15.000 personen tellende organisatie, de United States Taekwon-Do Federatie. Meester Charles Sereff ging samenwerken met Generaal Choi Hong Hi, de oprichter van Taekwon-Do en de ITF, in 1965 nadat hij Moon Ku Baek uit Korea had gehaald om les te geven in de omgeving van Denver. Ondertussen had meester Sereff verschillende Taekwon-Do clubs geopend bij de Amerikaanse luchtmacht en enkele universiteiten, onder andere in Colorado en Wyoming. Vandaag de dag zijn zijn leerlingen overal ter wereld te vinden. De USTF werd in 1974 gevormd op verzoek van Generaal Choi. De federatie bestaat tegenwoordig uit 11 regionale directeuren en 35 staatsdirecteuren. Meester Sereff werd in 1979 verkozen tot voorzitter van de USTF.

Meester Sereff reisde meer dan 30 weekeinden per jaar om het echte Taekwon-Do, zoals dat door Generaal Choi werd beoefend, bekender te maken. Vlak voor z’n 60ste verjaardag reisde hij met Generaal Choi naar Tokio, Australië, Nieuw-Zeeland en uiteindelijk Hawaï. Tussen deze reizen door vond meester Sereff de tijd om het Amerikaanse team te coachen tijdens de ITF Wereldkampioenschappen. In 1994 werd meester Sereff benoemd tot de nieuwe vice-voorzitter van de ITF.

Meester Sereff was voorstander van culturele uitwisseling. De perfecte manier hiervoor waren de zomerkampen die natuurlijk in het teken stonden van Taekwon-Do. Deze zomerkampen werden gehouden in de Rocky Mountains in Colorado. Hij was de promotor van dit kamp en onder zijn leiding groeide het aantal deelnemers van 50 uit tot 400 tijdens “World Camp” in 1993. Liefhebbers van Taekwon-Do uit landen zoals Schotland, Colombia, Jamaica, Nieuw-Zeeland, Duitsland, Canada, Mexico en Nederland reisden af naar deze evenementen om samen met meester Sereff Taekwon-Do te beoefenen. Hoogtepunt tijdens deze kampen was natuurlijk de aanwezigheid van Generaal Choi!

Tijdens deze drukke weken houdt meester Sereff ervan om te ontspannen. Hij doet dit door te vissen, een andere tak van sport die hij al van jongs af aan beoefend. Hij heeft de afgelopen jaren vele landen bezocht en in veel van deze landen heeft hij ook gevist.

Meester Sereff stuurt zijn persoonlijke boodschap: “Ik denk aan alle mensen die ik onderwezen heb en die ik overall ter wereld heb ontmoet. Als ik een fotoalbum had van iedereen die wat heeft betekend in mijn leven, waren duizend pagina;s nog niet genoeg geweest. Ik las ooit een gedenkplaat waarop stond: ‘een rijk man is iemand wiens kinderen naar hem toe rennen als zijn armen leeg zijn’. Mijn rijkste schatten zijn mijn twee zonen, hun families en de vier mooiste kleinkinderen die je maar kunt wensen.

Met grote verwachting kijk ik uit naar de 21ste eeuw, waarin ik hoop dat ik de fakkel van mijn kennis kan doorgeven aan mijn oudere studenten. Lesgeven en omgaan met jonge mensen, fysiek en mentaal, heeft me geholpen om voor altijd jong te blijven.” — Chuck Sereff