Taekwondo Beuk RijswijkBeuk in Groot Rijswijk – Hij is Nederlands, Europees en Wereldkampioen in zijn gewichtsklasse (+ 85 kg) in taekwondo. Ook was hij genomineerd voor sportman van het jaar 2017 van Rijswijk. Martin van Straaten (29), de persoon in kwestie is het niet geworden. Een kennismaking.

Rijswijk – “Om heel specifiek te zijn beoefen ik de ITF taekwondo sport en dat doe ik nu al zo’n 25 jaar”, opent Martin het gezellige gesprek. Martin zal direct na het interview afreizen naar Maasdijk. “Ja ik hoop daar aangenomen te worden bij een groot bedrijf als logistiek medewerker”. En verder over zijn sport. “De taekwondo sport die je terugziet op de Olympische Spelen is niet dezelfde sport die ik beoefen. De taekwondo sport die ik doe kun je het beste vergelijken met kickboksen, alleen moet alles boven de band gebeuren”. Martin komt uit een sportief gezin. Zijn vader deed aan karate en zijn moeder voetbalde.

Nominatie:
“Ik vind het sowieso mooi dat er nu iets meer publiciteit gegeven wordt aan taekwondo. Daar sloot mijn nominatie geruisloos op aan als sportman van het jaar 2017. Ook voor de club, Taekwondo BEUK, is dit meer exposure. De sport op tv wordt beheerst door hockey en voetbal en er is (te) weinig aandacht voor taekwondo. Het team (van de club) en ikzelf zijn vorig jaar Nederlands kampioen geworden, maar ook ben ik Haaglanden, Engels – en Belgisch kampioen geworden. Vandaar mijn nominatie vermoed ik. De club, Taekwondo Beuk, heeft nu zo’n 80 leden en doet het hartstikke goed als middelgrote taekwondo school. In augustus ga ik meedoen aan het wereldkampioenschap in Argentinië. Ik ben ook in Canada geweest en in (Zuid) Korea om daar een WK te spelen. Kijk, als je wint in Argentinië dan ben je een hele grote.” Martin traint zo’n 7 keer per week. “Eigenlijk ben ik een onbetaalde prof”, aldus de ex Europees- en wereldkampioen.

Bron:
https://www.grootrijswijk.nl/nieuws/sport/394437/-ik-ben-eigenlijk-een-onbetaalde-prof-?redir